Киномания 2017 стартира с филма "Безкрайната градина" - лебедова песен на Никола Анастасов

Кадър филма "Безкрайната градина". От ляво на дясно:Димитър Николов и Мартин Димитров.

Киномания 2017 г. ще бъде открита на 16 ноември в зала 1 на НДК с "Безкрайната градина" на продуцентската компания АГИТПРОП. Това е първият филм на известния театрален режисьор Галин Стоев. Той и Яна Борисова са съсценаристи, Борис Мисирков и Георги Богданов - оператори. Художник е Юлиян Табаков, музиката - на Саша Карлсон.

"Безкрайната градина" е първият филм на Галин Стоев и последният на големия Никола Анастасов. Актьорът се снима в него след тежката операция, която го го преобрази дори визуално.

В основните роли са четирима млади актьори, от които само Мартин Димитров е е сравнително известен - той е в главната роля в сериала на БНТ "Край границата". Другите са Елица Матева, Димитър Николов и Глория Петкова.

Авторите определят творбата си като "може би най-нежния български филм". И наистина, когато човек гледа някои от кадрите в тийзъра на филма, първата дума която му идва на ум, е приказка. Но те не са точно приказка, а нещо повече. Само че още не измислена думата, с която да бъдат наречени.

Филмът пресъздава нежна и красива любов, но участниците не са трима, както е в класическия вариант, а четирима. Това е една "съвременна градска драма, под чиято повръхност се крият неведими светове и се раждат неочаквани чувства".

Във всичките си досегашни издания "Киномания" е стартирали с филми, които след срещата си с масовата публика се превръщат в хитове. По всичко изглежда, че и сега ще е така с "Безкрайната градина". Защото филмът е нежен, красив, позитивен и провокира към доброта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене