Защитата на "Брага" издиша

Треньорът Албер Ферейра трудно сдържа емоциите си Снимка: Ройтерс

Защитата на "Брага" издиша и това притеснява сериозно треньора на отбора Абел Ферейра, твърдят медиите в Португалия.
Иберийците посрещат "Лудогорец" в мач от третия кръг на групите в Лига Европа, след противоречиво представяне в турнира за Купата на страната.
"Брага" продължи напред след успех с 3:2 над "Сао Мартиньо", скромен отбор от предградие на Порто. Допуснатите две попадения от футболисти с аматьорски статут сериозно притесняват щаба на португалците.

Ивайло Йорданов (в средата) с фланелката на "Спортинг" (Лисабон) Снимка: Ройтерс
Ивайло Йорданов (в средата) с фланелката на "Спортинг" (Лисабон) Снимка: Ройтерс

"Важно е, че продължаваме напред - твърди Ферейра. - Никой няма да си спомня как се е развил мачът със "Сао Мартиньо", ако се представим успешно в следващите кръгове. Предупредих моите футболисти, че трябва да бъдат мобилизирани дори в такъв мач. В крайна сметка мога да кажа, че имахме контрол над събитията на терена."
"Лудогорец" тръгва за срещата с "Брага" с добро самочувствие. Отборът на Херо няма загуба в групите на Лига Европа и държи второто място.
Нашите са с четири точки и при успех в Португалия ще бъдат едноличен лидер.
"Брага" извади късмет в предишния кръг и стигна до победа над "Истанбул ББ" с 2:1. Попадението падна в последната минута.
"По традиция "Брага" играе по-силно като домакин и разчита на огромна подкрепа от трибуните - коментира пред "България Днес" легендата на "Спортинг" (Лисабон) Ивайло Йорданов. - Мачът за купата срещу "Сао Мартиньо" не може да бъде критерий за цялостното представяне на отбора. Със сигурност е имало елемент на подценяване от страна на футболистите на Ферейра. Колкото и да се говори, че във всеки двубой трябва да се играе пределно мобилизирано, това няма как да се постигне на практика.
Но отборът на "Лудогорец" е достатъчно опитен и има своите шансове. Няма да бъде изненада, ако нашите спечелят нещо от гостуването в Португалия."
Със сигурност "Брага" ще бъде трудно препятствие пред българския шампион. Отборът играе на стадион за 30 000 зрители и продажбата на билети върви добре.
Цената на пропуските е между 30 и 50 евро.
На трибуните ще присъства и скаут на елитния английски клуб "Нюкасъл". "Свраките" се интересуват от привличането на Натанаел от "Лудогорец".
Славният някога тим сега е воден от испанския специалист Рафаел Бенитес.
В Португалия представителят на "Нюкасъл" ще направи контакт с ръководството на "орлите". Напълно възможно е Натанаел да заиграе във Висшата лига още през януари.
През лятото Натанаел подписа нов договор с "Лудогорец" до лятото на 2020 година. Целта бе той да не си тръгне като свободен агент.
Клубът от Разград вече доказа, че умее да продава добре своите играчи в чужбина. През лятото в касата влязоха добри пари за Хосе Луис Паломино, който отиде в "Аталанта" и за Джонатан Кафу, подсилил френския "Бордо".
От друга страна, треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров-Херо също търси нови попълнения.
Той е категоричен, че отборът може да се задържи на високо ниво само ако бъдат привлечени качествени футболисти.
Твърди се, че "Лудогорец" вече преговаря с играчи, които ще пристигнат през януари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене