Актрисите Мишел Йео и Алиса Милано се включиха в дебата срещу Харви Уайнстийн

Актрисата Алиса Милано Снимка: Инстаграм/ milano_alyssa

Малайзийската актриса Мишел Йео и нейната американска колежка Алиса Милано бяха поредните знаменитости, които се включиха в дебата относно скандала със сексуалните посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн, съобщава Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Мишел Йео заяви, че е знаела за съмнителната репутация на похотливия американски кинодеец и че би пуснала в действие "уменията си по бойни изкуства", ако Уайнстийн се беше осмелил да й посегне.

Той беше продуцент миналата година на римейка на лентата с нейно участие "Тигър и дракон". Йео заяви, че си давала сметка, че Уайнстийн е преследвач, чиито намерения не са почтени. "Слава богу аз не станах негова жертва, иначе той щеше да изпита на гърба си ефекта от многогодишните ми тренировки по бойни изкуства!"

От своя страна американската актриса Алиса Милано, която в събота призова в Туитър всички жени, които са станали жертва на сексуални посегателства, да туитнат #MeToo, е предизвикала неочаквано широка дискусия, отбелязва агенцията. До понеделник над 53 хиляди потребителки са направили коментари в споменатата интернет платформа. В тях жертвите споделят своите неприятни преживявания, някои от които за пръв път. Хаштагът пък е бил туитван около половин милион пъти само за 24 часа, обявиха от Туитър.

Алиса Милано изтъкна, че с инициативата си желае да се разшири дебата около скандала с Уайнстийн. И да се фокусира повече върху жертвите, отколкото върху извършителите. "Много жени продължават да страдат от сексуален тормоз и е крайно време да погледнем на явлението откъм огромните му мащаби в нашата страна и в света", заявява Милано.

Актриса Алиса Милано призова в Туитър всички жени, които са станали жертва на сексуални посегателства, да туитнат #MeToo Факсимиле: Инстаграм
Актриса Алиса Милано призова в Туитър всички жени, които са станали жертва на сексуални посегателства, да туитнат #MeToo Факсимиле: Инстаграм

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене