Новият Ford Ka+: градска класика

Изцяло новата Ка+ сменя Fiesta в портфолиото на Ford, след като фиестата вече е доста по-голяма като размери. Ka+ пък набъбва почти предишната версия на Fiesta - с много малко е по-къс, но е с 29 мм по-висок. Новият Ford Kа+ е хечбек с 5 врати на базата на глобалната платформа на компанията за малки коли и предлага голямо пространство за петима с обща дължина, по-малка от 4 метра.
Интериорът на Ка+ осигурява водещо в класа място за главата на седящите отпред, място за краката на пътниците отзад и дълбочина на задните седалки. Просторният за една типично градска кола интериор осигурява достатъчно място за двуметров пътник да седи зад шофьор с подобна височина, твърди производителят.
Ка+ разполага с 270-литров багажник, достатъчен да побере два големи куфара, падащата задна седалка, както и още 21 места за съхранение на различни вещи в цялата кабина.


Интериорът се отличава с атрактивно зърнено покритие върху арматурното табло и издръжливи, съвременни материали в стилен тъмночервен цвят. Вътре ще откриете и доста хромирани акценти.
Изцяло новата Ка+ се задвижва
от 1,2-литров
бензинов Duratec
двигател във две
версии - със 70
и 85 к.с.
Новият 1,2-литров агрегат е произведен от същата фамилия като 1,25-литровия двигател на Fiesta. В комбинация със стандартна 5-степенна механична скоростна кутия 1,2-литровият мотор е настроен така, че да осигурява гладка и отзивчива работа, с максимално разгръщане на въртящия момент, което прави автомобила лесен и забавен за шофиране както в града, така и при по-дълги пътувания.
Гумите са с ниско съпротивление при търкаляне. Подобрените аеродинамични елементи, като оптимизираната предната долния преден спойлер и отворите на решетките са изпитвани повече от 200 часа в специални аеродинамични тунели. В резултат на което и двата варианта на двигателя постигат комбиниран разход на гориво от едва 5 л/100 км.


Структурата на каросерията на Kа+ отговаря на европейските стандарти за безопасност, като при направата й са отделени над 8000 часа компютърно симулиране на катастрофи, като се осигурява и отлична защита на пешеходците.
Сред технологиите в новото Ка+ са системата SYNC за гласово управление на телефона и приложенията на смартфона.
MyKey ограничава ключа на младите шофьори за максимална скорост, силата на аудиосистемата и не позволява изключването на системите за безопасност, като ESP например. В колата има също така помощ при потегляне по наклон, ограничител на скоростта, Ford Easy Fuel, предотвратяваща зареждане с грешен тип гориво. Клиентите могат да избират кожен волан с темпомат, отопляеми предни седалки, задни паркинг сензори и други глезотии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене