3 джипки по половин милион продадени през уикенда

Трима души са купили най-скъпата кола на софийския автосалон само през уикенда, съобщиха от фирмата вносител. Става въпрос за луксозния всъдеход Range Rover SVAutobiography, който струва 440 000 лева.
Болшинството от изложителите са доволни от изложението, като регистритат повишен интерес към моделите в изложбения център на “Цариградско шосе”.
Специалистите пресмятат, че до края на годината пазара на нови леки автомобили в България ще мине 30 000, като се има предвид и че на софийския автосалон се очакват да бъдат сключени рекордни сделки.


Според месечната статистика на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) у нас с регистрирани 2542 нови леки коли през септември, което представлява увеличение от 18,4% в сравнение със същия период на миналата година. В края на първите девет месеца на годината автобизнесът в страната е на ниво от 22 098 продадени бройки или с 18,1% повече в сравнение със същия период на 2016 г.
По ръст за септември България е на трето място след отличниците по този показател в ЕС са Литва с 45,7% ръст и Гърция с 29,4%. ако се гледа повишението за първите 9 месеца на годината, родният пазар на нови возила е на четвърто място сред страните от ЕС. Повече растат продажбите само в Литва (22,7%), Хърватия (21,3%) и Унгария (19%).
През изминалия месец се наблюдава понижение от 2% (1 427 105 бройки) в регистрациите на нови леки коли. Резултатът от началото на годината до края на септември е 11 660 121 пласиране нови леки автомобили в ЕС или с 3,7% повече в сравнение със същия период на миналата година.
През септември, от ACEA отчитат понижение в бизнеса на два от основните европейски пазара - Великобритания с 9,3% и Германия с 3,3%, но общо свиване на основните пет пазара в края на първите девет месеца се регистрира има само на Острова (-3,9%). В Италия подобрението е 9%, в Испания е 6,7%, във Франция е 3,9%, а в Германия е 2,2%.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене