ЦСКА удари "Левски" с премиите

"Левски" и ЦСКА-София ще се изправят в битка за второто място във временното класиране Снимка: Борислав Трошев

ЦСКА-София постигна победа над "Левски" още преди дербито утре. Двубоят е на Националния стадион от 16,00 часа и ще се предава по „Диема Спорт“.

"Червените" удариха противника с премиите, които ще вземат играчите при победа. Собственикът Гриша Ганчев обеща солидни бонуси на своите футболисти. Те ще приберат по 5000 лв., ако се поздравят с успех. Премиите са чувствително завишени спрямо тези, които се полагат на играчите в останалите двубои от първенството и за Купата на България. Подобни бонуси са взели играчите на Стамен Белчев и за пролетните сблъсъци с "Левски". За двете победи с по 3:0 - на 29 април и на 28 май, "червените" са заработили общо по 10 000 лв.

Освен за дербито със "сините" Ганчев е обещал същата сума и при успех в мача с "Лудогорец". Той е на 5 ноември в Разград.

Положението в "Левски" е доста по-различно. Там ръководството подходи нестандартно и промени практиката играчите да се премират само за един мач. Шефовете на клуба няма да дават отделни бонуси за сблъсъка с "червени". "Сините" ще бъдат премирани едновременно за мача утре и за гостуването на "Лудогорец" следващата седмица. Футболистите ще получат отборен бонус, при положение че са спечелили 4 или 6 точки в двете срещи. Това означава, че ако искат да заработят някой лев отгоре, играчите трябва да постигнат минимум равенство и победа в предстоящите два мача в Първа лига. Един успех и една загуба поне на този етап не устройват футболистите на Делио Роси.

Има вариант, разбира се, това да се промени в последния момент при убедителен успех над ЦСКА-София. Както е известно, след обрата за 2:1 през пролетта "сините" научиха, че ще получат премии, в съблекалнята. Тогава новината им беше съобщена от изпълнителния директор Красимир Иванов, който влезе да ги поздрави с победата.

Засега от "Герена" крият какви точно ще са бонусите за двата мача с ЦСКА-София и "Лудогорец". Със сигурност те ще са между 8000 и 10 000 лв. на човек при две победи.

Ганчев ще премира сериозно "червените"
Ганчев ще премира сериозно "червените"

Нападателят на "Левски" Серджиу Буш вярва, че отборът му може да стане шампион на България още този сезон. Румънецът е убеден и и в победата над бившия му тим - ЦСКА-София.

"Ще бъде много интересен мач за мен, защото съм играл в ЦСКА - сподели нападателят. - Мисля, че се получи хубав двубой."

Буш вече има голове в дербито, но с червения екип. Сега се надява да го направи и със синия.

"Радвам се, когато отбелязвам и когато мога да помогна на отбора - категоричен е той. - Надявам се след края на този мач ние да сме победителите. Не знам, не мисля винаги за това да отбележа гол. Искам да помагам на отбора. Докато побеждаваме, това е най-важното."

Той говори и за критиките относно факта, че Жуниор Мапуку бележат рядко, а "сините" печелят мачовете си икономично.

"В края, ако си победил с 1:0 - няма значение - категоричен е Буш. - Ние имаме Яблонски, който е голмайстор на отбора. Когато той вкарва, ние побеждаваме. Според мен е нормално да има очаквания към нас, към отбора, защото сме играли в други държави. Аз съм играл в Англия преди две години, но имам още какво да уча. Нормално е да има очаквания и се надявам да радваме хората с нашата игра. Голям оптимист съм за "Левски". Вярвам, че сме семейство, че сме приятели. Ако погледнете, ще го видите. Помагаме си на терена, а това е много важно в играта. Ако си сплотен и всеки се бори за отбора, имаме шанс да сме шампиони. Нека не забравяме, че сме още в началото. Остават ни още 30 мача, така че има много време до края на сезона."

"Сините" до последно ще треперят за звездата си Габриел Обертан. Французинът е с травма от мача с "Етър" и едва в последния момент ще стане ясно дали ще може да играе срещу ЦСКА-София.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене