Наш човек във Военноморските сили на САЩ

Сержант Мюрвет Мехмед се запозна с президента Петър Стоянов в САЩ. СНИМКА: ЛИЧЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА КОНСТАНТИН МИШЕВ

Българката Мюрвет Мехмед, която взе първото интервю с кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг за “24 часа”, е сержант II степен във Военноморските сили на САЩ.

Тя е родом от Разград, а в момента живее в Ню Йорк. Сержант Мюрвет се представила на бившия президент Петър Стоянов, когото случайно срещнала на улицата в Ню Йорк. Той бил там по покана на фондацията “Клинтън” за отбелязването на годишнинaта от българската независимост. И понеже много го харесвала, отишла да го заговори. “Мюрвет Мехмед, сержант II степен от US Navy”, се представя тя.

“Случайно видяла президента Стоянов на улицата и тъй като много го харесвала и уважавала като държавник, дошла да му се представи”, разказва за срещата бившият съветник на премиера Филип Димитров и бивш кореспондент на радио “Свободна Европа” от Ню Йорк Константин Мишев, който придружава президента в Голямата ябълка. “Снимах ги за спомен. За съжаление, Мюрвет беше излязла на разходка с бебето си и не можа да се присъедини за по-дълго към нашата компания. Но успяхме да разменим няколко думи и да се поздравим за празника”, допълва той в своя публикация във фейсбук.

Преди да стане част от Въоръжените сили на САЩ, сержант Мехмед стажува в нюйоркското кметство. Там попада през юли 2009 г., след като печели конкурс. Преди това учи политология в СУ “Св. Климент Охридски”, а през първите си години в Щатите следва публична администрация в Нюйоркския университет. Като стажант в кметството Мюрвет прави интервю с тогавашния кмет Майкъл Блумбърг, което е публикувано от “24 часа” през януари 2010 г. Желанието ѝ да се занимава с политика обаче изчезва и решава да потърси професионално развитие в Американските военноморски сили.

Мюрвет заедно с бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг
Мюрвет заедно с бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене