Дебелите дрехи - с различни етноелементи

Различни десени се съчетават в един  тоалет. Моделите  са украсени с  ресни, добавят се  и плетени елементи.

Моделите копират облеклата на всякакви националности

Етномотивите са тенденция, която трайно присъства в модните линии всеки сезон. Нейната популярност се мени - понякога са само детайли, дискретно загатнати тук-там при дрехи и аксесоари, или пък осезателно се налага като неизменна част от мъжкия и женския гардероб.

Сега етномотивите присъстват в колекциите на повечето дизайнери за есента и зимата. А както се видя от последните дефилета в модните столици, това ще продължи и догодина. Създавайки дрехите си за студените дни, големите брандове черпят вдъхновение от характерните облекла на различни националности.

Като цяло този тип тоалети са доста претенциозни, трудни за съчетаване, често са хаос от цветове или нестандартно съчетаване на десени. Имат много почитатели и в същото време

доста критици,

особено сред почитателите на по-семплия класически стил на обличане.

Едно от важните правила при избор на такъв тип дрехи или аксесоари е да не се прекалява. Достатъчно е само един елемент в тоалета да имитира индианско, индийско, китайско, каубойско или някакъв друг тип облекло. В противен случай ще се получи кич или ще изглеждате като излезли от сапунен сериал или уестърн.

Палтата се лансират във всякакви варианти - с цветя, пауни, на райета и карета, с ресни. Има ги във вид на пелерина или пончо, с визията на кимоно или наподобяващи индийско сари. Носят се върху официални рокли вечер за коктейл, но ги комбинират и с дънки.

Хипарските ризи също са актуални, като едно от интересните им приложения е в деловия гардероб на жените. Добавят се към панталони и сака с мъжка кройка.

Полите може да са с разръфани краища, така че отвсякъде да висят конци, или се добавят допълнително кожени ресни. При някои модели са добавени бродерии на цветя.

Ако не си падате по каубойските ботуши, но предпочитате етноелементът да е дискретен - само при обувките или чантата, може да се спрете на

боти и клъч с

пъстри шевици

Такива има и по широките кожени колани, с които се пристягат едноцветните панталони.

Естествено, тази линия не подминава и бижутата. Обеците са дълги, с няколко халки, захванати една за друга, или са с дълги нанизи с мъниста. Колиетата тип нашийник, които се завърнаха отново, са накичени с пера, спускащи се чак до бюста.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене