Бахаров в моноспектакъл

Романът "Чамкория" на Милен Русков ще бъде поставен на театрална сцена от Явор Гърдев, стана ясно миналата седмица. Но това може и да не е единственият спектакъл по книгата. Русков потвърди новината, че ще има постановка по "Чамкория" - и това ще бъде моноспектакъл на Захари Бахаров.
Самата драматизация ще е дело на Явор Гърдев, Милен Русков няма да е съавтор. Писателят уточни, че не е отстъпил ексклузивни права за поставяне на текста на театрална сцена, а само опция за това. Това означава, че ако друг режисьор реши да се заеме с историята, би могъл да влезе в директен естетически сблъсък с Гърдев там, където той е най-силен - на сцената. Спектакълът, стана вече ясно, ще се появи на сцена по Коледа. Захари Бахаров ще излезе пред публиката в образа на Славето, за да пренесе зрителите на "Театър 199" в България през 20-те години, при събитията около атентата в църквата "Света Неделя".
По същото време по кината вече ще се върти филм по другия голям роман на Милен Русков - "Възвишение". Неговата премиера е на 10 ноември. Междувременно и спектакълът на Иван Добчев по същата книга се играе на сцената на Пловдивския театър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене