Скандалът с обвинения в сексуален тормоз телевизионен водещ в САЩ продължава

Бил О'Райли СНИМКА: Ройтерс

Американската телевизия "Фокс нюз" бе обвинена от журналистката Мегин Кели, че дълго време е защитавала най-известния си водещ Бил О'Райли, въпреки обвиненията в тормоз срещу него, съобщи Франс прес.

Вестник "Ню Йорк таймс" разкри през уикенда, че О'Райли е сключил през януари извънсъдебно споразумение с анализаторка от новинарския канал за 32 милиона долара, предаде БТА.

Няколко месеца по-късно водещият получил оферта за нов договор, въпреки че началниците му са знаели за извънсъдебното споразумение с 56-годишната специалистка по юридически въпроси Лиз Уиъл. Тя твърди, че между нея и О'Райли е имало сексуален контакт, който не е бил плод на взаимно съгласие.

В крайна сметка О'Райли бе уволнен в средата на април, след като "Ню Йорк таймс" разкри, че той е сключил такива споразумения с още пет жени, работили за "Фокс нюз" или за финансовата медия "Фокс бизнес нетуърк".

Водещият бе интервюиран от авторите на статията, преди да бъде качена на сайта на "Ню Йорк таймс" в събота вечерта, и отхвърли всички обвинения в тормоз. "Аз съм в света на телевизията и журналистиката от 43 години. Никога срещу мен не е била внасяна жалба от колега в човешки ресурси", заяви той и припомни, че е имал общо 12 работодатели.

Вчера обаче бившата водеща на "Фокс нюз" Мегин Кели, която се премести в телевизия Ен Би Си в началото на годината, заяви в сутрешната си емисия, че твърденията на бившия й колега са неверни.

Тя обясни, че е изпратила през ноември 2016 г. имейл на няколко ръководители на "Фокс нюз", за да изрази пред тях възмущението си от изказванията на О'Райли. В него тя е написала за извънсъдебните споразумения и е казала, че според нея ръководството на телевизията е в течение на нещата. Кели каза, че преди време й се обадил Бил Шайн, един от тогавашните ръководители на "Фокс нюз", за да я увери, че ще се "погрижи" за Бил О'Райли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене