Творци на съвпадения
Бела Чолакова | 13 Ноември 2017 г. | 13 показвания | 0 коментара

Възможно ли е всичко, което ни се случва, да не е случайност, а да е плод на нечий добре обмислен план? Това ни кара да се замислим Йов Блум с романа си "Творци на съвпадения". В него той ни среща с трима "агенти", които работят за тайна организация, творяща синхроничности. Те могат да направят така, че да започнете нова работа, да откриете заложби у себе си или да срещнете сродната си душа на улицата. Но дали такава "работа" няма и своите негативни страни - дали е поносимо да живееш в сянка и да правиш добро за другите, без да им се показваш, без да говориш с тях... дори без да имаш правото да им обясниш, че понякога нещастията, които ги сполетяват, са за тяхно добро. Нима тези творци на съвпадения не плащат цената на самотата, на гузната съвест или на тъгата, когато им се налага да предизвикват трагедии, дори смърт?

Това е роман за невъзможна реалност, който обаче ни кара да си зададем толкова много въпроси за истинския свят, в който живеем. "Творци на съвпадения" ни насърчава да осмислим съществуването си, да се запитаме за ежедневието си, да потърсим отговори там, където не сме предполагали, че ще погледнем дори. Това е вдъхновяващ разказ за силата на любовта, за силата на живота, за силата на самите нас.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За участие в първия глобален форум на местната власт в Севиля отлетя тази сутрин кметът на Пловдив Иван Тотев заедно със заместника си Златин Велев, зам.-председателката на общинския съвет Радослава Ташкова, шефката на "Административно информационно обслужване" Надя Казакова, съветничката от ГЕРБ Ани Лафчиева и директорката на "Връзки с

Непълнолетният син на полицая с убитите родители Венцеслав Караджов е прекарал три дни в спешно отделение. Алекс загубил паметта си и започнал да говори несвързано. Не знаел в кой клас е и къде живее. Това се случило 2 г. преди двойната екзекуция, разказа майката Каля Караджова в пловдивския окръжен съд.

Най-добрият български биатлонист през миналия сезон Красимир Анев участва в предварителните стартове преди новата кампания. Те се проведоха в норвежкия зимен център Шушен. В спринта на 10 км 30-годишният самоковец се нареди 32-и с един пропуск в стрелбата. Доминаторът в този зимен спорт Мартен Фуркад (Фр) бе безгрешен и спечели състезанието.

Волейболният национал Тодор Скримов пусна нова снимка с ...
Култовият музикант от "Ахат" Денис Ризов има ново поприще - ...
Инициативата е част от кампанията “Открий съкровищата на ...
"За мен Калин Терзийски беше разтърсваща поезия и роман. ...
Извънредни предколедни спектакли на операта "Кармен" от ...
Да, учим се постоянно. Няма нищо срамно и страшно, ако не ...
Бившата мис Наталия Гуркова журира тазгодишния ...
Новозеландска компания конструира воден велосипед, който се ...
Певицата сега си скубе косите, че не му е бутнала ...
Гаджето на Алексис Санчес Майте Родригес нагорещи страстите ...
Звездата на българския тенис Григор Димитров даде няколко ...
Гановски: Нашият конкурс го гледаха 130 телевизии, а ...
Никол Шерцингер не успя да подкрепи своя любим Григор ...
Новината за новата Мис България Тамара Георгиева възбуди ...
Полякиня-архитект твърди, че е първата "жива кукла Барби" в ...
Събуждате се влюбени, лягате си влюбени. Ще се пръснете от ...