Храната като любов и омраза
Бела Чолакова | 13 Ноември 2017 г. | 17 показвания | 0 коментара

Книгата “Огледай се в празната чиния” от Захарина Савова предлага нов прочит на символиката на храната и отваря път към разбирането на психологията на храненето. Авторката търси отговорите на множество въпроси. Какво ни казва празната чиния и защо е празна? Дали защото ни е страх да я напълним, или защото всичко до последната трошича е погълнато? Празна, защото сложеното в нея не носи удоволствие и напразно се опитва да стопли душите ни? Как така храненето от нещо толкова естествено се превръща в проблем, в болест? Защо храната започва да изпълнява други функции в живота ни и става повод за любов и омраза? Дали не сме загубили връзката със себе си и умението да разбираме какво искат тялото, душата, сърцето?

Тази книга ни кара да се замислим за начина на хранене и отношението към храната. Помага ни да разберем как изборите, които правим, издават какво се случва с нас, какво желаем, какво чувстваме. Провокира ни да се замислим как се грижим за себе си, доколко се познаваме. Разкрива причините и опасностите при зависимостта от храната и хранителните разстройства и как може да се предпазим от тях и да си помогнем. Захарина Савова предлага различни техники и упражнения, даващи възможност за промяна и водещи до по-дълбока осъзнатост.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За участие в първия глобален форум на местната власт в Севиля отлетя тази сутрин кметът на Пловдив Иван Тотев заедно със заместника си Златин Велев, зам.-председателката на общинския съвет Радослава Ташкова, шефката на "Административно информационно обслужване" Надя Казакова, съветничката от ГЕРБ Ани Лафчиева и директорката на "Връзки с

Непълнолетният син на полицая с убитите родители Венцеслав Караджов е прекарал три дни в спешно отделение. Алекс загубил паметта си и започнал да говори несвързано. Не знаел в кой клас е и къде живее. Това се случило 2 г. преди двойната екзекуция, разказа майката Каля Караджова в пловдивския окръжен съд.

Най-добрият български биатлонист през миналия сезон Красимир Анев участва в предварителните стартове преди новата кампания. Те се проведоха в норвежкия зимен център Шушен. В спринта на 10 км 30-годишният самоковец се нареди 32-и с един пропуск в стрелбата. Доминаторът в този зимен спорт Мартен Фуркад (Фр) бе безгрешен и спечели състезанието.

Волейболният национал Тодор Скримов пусна нова снимка с ...
Култовият музикант от "Ахат" Денис Ризов има ново поприще - ...
Инициативата е част от кампанията “Открий съкровищата на ...
"За мен Калин Терзийски беше разтърсваща поезия и роман. ...
Извънредни предколедни спектакли на операта "Кармен" от ...
Да, учим се постоянно. Няма нищо срамно и страшно, ако не ...
Бившата мис Наталия Гуркова журира тазгодишния ...
Новозеландска компания конструира воден велосипед, който се ...
Певицата сега си скубе косите, че не му е бутнала ...
Гаджето на Алексис Санчес Майте Родригес нагорещи страстите ...
Звездата на българския тенис Григор Димитров даде няколко ...
Гановски: Нашият конкурс го гледаха 130 телевизии, а ...
Никол Шерцингер не успя да подкрепи своя любим Григор ...
Новината за новата Мис България Тамара Георгиева възбуди ...
Полякиня-архитект твърди, че е първата "жива кукла Барби" в ...
Събуждате се влюбени, лягате си влюбени. Ще се пръснете от ...