Неймар вкаран в схема за "Реал"

Неймар може да облече фланелката на "Реал" (Мадрид)!
Подобен трансфер изглежда фантастичен, но същото се твърдеше и за преминаването на бразилеца от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" през лятото. Схемата е много сложна, но изглежда е била заложена още когато Ней напусна "Камп ноу".
Всичко започна, след като нападателят стана най-скъпият футболист в света и "Пари Сен Жермен" плати за него.
Неймар започна добре на "Парк де Пренс", но много скоро се появиха информациите за конфликти със съотборници и треньор. Самият Неймар пък не се чувствал щастлив във Франция, твърдят таблоидите. Тогава се заговори, че трансферът на нападателя в ПСЖ е просто временна спирка, преди бразилецът да отиде в големия конкурент на "Барселона" - "Реал" (Мадрид).
Заедно с тази информация тръгна и слухът, че звездата на "белия балет" Кристиано Роналдо е съобщил на президента Флорентино Перес желанието си да напусне след края на сезона.
Именно този сценарий ще отвори вратите на "Сантяго Бернабеу" пред Неймар.
Оказва се, че в договора на бразилеца с ПСЖ има откупна клауза. Тя била по желание на самия играч, и то за да бъде улеснен трансферът му именно в "Реал". Още по-интересното е, че нейният размер е идентичен със сумата, която ПСЖ трябваше да плати за Неймар - 222 милиона евро.
Клубовете, които могат да платят тази сума, са няколко, но самият Неймар искал да играе точно в "Реал".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене