Бербатов се върна в игра след 535 дни! 0:0 срещу шампиона на Индия (снимки)

Димитър Бербатов в миг от дебюта му в Индия с жълтия екип на “Керала” срещу шампиона в Суперлигата АТК

Дебютира с цял мач за “Керала” пред “жълтото море” в Кочи

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов се завърна в официален мач след 535 дни! Индийското му приключение с “Керала Бластърс” стартира с 0:0 срещу шампиона АТК.

Стадион “Джавахарлал Неру” в Кочи бе претъпкан. Приличаше на “жълтото море”, което феновете на “Керала” обещаха на Бербатов. Огромен процент от десетките хиляди фенове, изпълнили трибуните, бяха в жълти фланелки. Ентусиазмът от стартирането на 4-ото издание на индийската Суперлига се усещаше от самото начало. Футболистите излязоха на терена с фойерверки. Феновете изпаднаха в екстаз. Футболният им празник започна.

Този път част от него е и Димитър Бербатов. В първия ден от новия сезон се срещнаха финалистите от предходния. От 8 мача между съперниците досега АТК бе спечелил 5, а от последните 5 сблъсъка - 4.

Откриващият двубой на 4-ия футболен сезон в Индия завърши без отбелязан гол. Най-добрата възможност пред Димитър Бербатов дойде в 90-ата мин. След изпълнение на корнер българинът надскочи отбраната на АТК и отправи удар с глава, но бе сравнително далеч - около точката за изпълнение на дузпа, което даде шанс на вратаря на гостите да реагира и отрази. Това бе един от трите удара в очертанията на вратата на АТК от играчи на тима на Рене Мюленстийн. Толкова имаха и гостите, ръководени от Теди Шерингам. Португалецът Зекиня удари греда след хубав шут към вратата на “Керала”.

36-годишният Бербатов повече разпределяше играта на “Керала”, като на няколко пъти коментаторите в Англия отбелязаха негови маркови отигравания в завръщането на Бога на първото докосване в игра. Следващият мач на Бербатов е на 24 ноември срещу “Джамшедпур”.

За последно Бербатов бе играл официален мач на 31 май 2016 г. за ПАОК срещу “Панатинайкос”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене