5 начина да разберете дали сте влюбени или само така ви се струва

Събуждате се влюбени, лягате си влюбени. Ще се пръснете от любов. Дали?
Да, знам, че всеки има различна дефиниция на любовта, но влюбването няма как да го сбъркаш. И все пак понякога хората се заблуждаваме в това, което клокочи в нас, мислейки го за обич, а то било чисто и просто увлечение.

Все на вашето да е
Себичните хора са толкова завладяни от егоцентричността и суетата си, че хич не им е лесно, стане ли дума да заобичат някой друг. Не казвам, че не може да изпитват емоции и да са убедени, че този срещу тях е сродната им душа понякога, но много трудно им се удава да влюбят себе си в друго човече.
Когато сме влюбени, поставяме любимия и нуждите му пред своите. Склонни сме да му послужим като бронежилетка или да му дадем и последния си залък. Но ако не изпитвате такъв любовен алтруизъм, най-вероятно не сте влюбени, а заинтересувани от компанията на отсрещния поради други причини.

Колко често мислите за него
Когато припадаме от любов по някого, всичко, което може да правим, е да мислим за другия по цял ден. Пием кафе, а той ни е в чашата. Отиваме в тоалетната, той изскача от казанчето. Имаме важна бизнес среща, а той е в мастилото на химикалката, с която подписваме договора... Но ако мозъкът ни е в състояние да си вземе следобедната дрямка от любовта, която уж изпитваме, значи нещата с влюбването са претърпяли своята метаморфоза.

„Сладките“ му навици дразнят
Нескопосано навитите му дънки ви радваха доскоро, но сега ви карат да вземете ножицата и да трансформирате панталоните му в шорти. Или така приятно примляскващите звуци, които издава, докато спи, изведнъж са се превърнали в непоносимия звук на истеричен банциг. Мда, любовта е поела към изхода.

Убеждавате ли се, че го обичате
Това, че харесваме някого, не означава, че сме готови да му раждаме деца и че сме готови да се вречем в доживотна любов. Ако не сме в състояние категорично да заявим пред себе си, че не може да си представим и ден без него, то тогава няма смисъл да правим списък с неговите качества и недостатъци, които да ни убедят, че той е човекът за нас.

Влюбвате ли се отново в него на пияна глава
Знаете как алкохолът ни съблича от всичките ни задръжки. Е, понякога ни освобождава и от дрехите. Когато сме пийнали, вадим от себе си всичко, което през другото време се опитваме да спънем, за да не се покаже на повърхността.
На някои пиянството се изразява в арогантност, на други в агресивност, трети се възбуждат, четвърти стават любвеобилни.

Ако сте повдигнали повечко чашки със спиртни напитки и това ви кара да не откъсвате поглед от партньора си, който изведнъж е станал още по-красив, по-привлекателен и по-годен за вашата любов, то тогава все още има надежда за вашата влюбеност. Но ако питиетата по-скоро ви карат да блуждаете с очи в посока на други мъже, то по-добре на трезва глава сложете край на това, което е останало от връзката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене