Григор: Овладях емоциите си!

Димитров не може да повярва какво е постигнал

Звездата на българския тенис Григор Димитров даде няколко интервюта в минутите след великия си триумф в "O2 Арена" в Лондон. Той говори и за официалния сайт на АТР.

- Григор, как протече финала през твоите очи?

- Много неща се случиха в този финал. Първият сет изигра огромна роля за мен. Започнах да трупам и умора и не бях като в предишния мач. Това е от дните, в които наистина оценявам победите. Давид направи много в този турнир Ц победи Рафа и Роджър. И двамата за първи път сме толкова успешни на такава сцена. Щастлив съм, че споделих финала с него. За да съм честен, исках да е с него. За първи път и двамата на финал, но победителят може да е само един. Доволен съм, че овладях емоциите си, доколкото мога. Беше много трудно да играя срещу Давид.

- Какво значи тази титла за теб?

- Титлата е специална, защото е плод на отборно усилие. За да мога да дойда тук, да съм успешен в групата и да си осигуря място от по-рано, е както моя заслуга, така и на моя екип. Те също заслужават това.

- Това ли е върхът в кариерата ти?
- Мисля, че имах добри резултати и в миналото, но сега това е нещо ново и трябва да имам по-постоянни изяви на такива големи събития. Очевидно това е нещо голямо за мен, но имам още много какво да дам.

- Какво ви направи толкова силен?

- Спомняте си, че преди малко повече от година бях извън Топ 40. Но този период на трудност ми помогна много. Дори имах нужда от него. И оценявам напълно тези 6-7 месеца, които бяха една невероятна битка за мен. С много работа, с много постоянство, капка по капка, аз сега съм тук. А тогава беше момент, в който исках просто да вкарам три топки една след друга в корта. Но с правилната настройка, с правилните хора, с правилната подкрепа, нещата се получават.

- Чувствахте ли умора?

- Признавам, че бях уморен. Все пак трябваше да изиграя няколко тежки мача срещу много солидни съперници. Но мисля, че през цялата седмица поддържах добро ниво. Очевидно е, че и накрая бях малко нервен, но просто съм щастлив да премина това препятствие и да завърша годината силно.



ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене