Над 72 000 са гледали “Възвишение” за 10 дни

Стоян Бойчев в ролята на Асенчо (вляво) и Александър Алексиев като бачо Гичо в кадър от филма “Възвишение”. Режисьор Виктор Божинов.

Над 72 000 зрители са гледали “Възвишение” на режисьора Виктор Божинов през първите десет дни от прожектирането му, съобщиха официално от екипа на продукцията.

“Възвишение” беше пуснат на рекордните 65 екрана в цялата страна. Мощна и модерна рекламна кампания успя да напълни киносалоните в София и страната.

Разбира се, тази кампания нямаше да постигне нищо, ако по думите на продуцента Иван Дойков не представяше стойностен и качествен културен продукт.

За голямата гледаемост на филма много допринасят и форумите в интернет. Явно развълнувани от видяното на екрана, много зрители споделиха впечатленията и емоциите си от филма и призоваха той непременно да бъде гледан.

Естествено е да има и хора, които не харесват филма. Те също използват форумите, за да кажат защо са разочаровани от лентата. Най-честата причина е, че филмът не бил на равнището на романа на Милен Русков.

Може категорично да кажем едно: харесван или критикуван, “Възвишение” не оставя зрителите равнодушни. Филмът вълнува, предизвиква, провокира, събужда желание да се говори за неговите послания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене