Вижте какво има в галерията на Волен Сидеров

Картина на Жул Паскин

В самия център на София, до Нотариата, на малката уличка "Мальовица" и ъгъла с култовата улица "Граф Игнатиев", на номер 31.

Това е мястото, което е  избрал за пространство на скромна галерия в две стаи от стара къща шефът на партия "Атака" Волен Сидеров.

Тя се нарича "Стил" и се открива утре (22 ноември). Със стил. По френски. И с изложбата "Художници без граници".

Ще го направят в стила на парижките галерии - те изнасят маси и по чаша вино и на улицата, канят минувачите да се присъединят към техния празник.

Сидеров я открива и ще я управлява заедно с човек, който е отраснал сред най-добрите български художници, защото баща му е работил с Съюза на тези творци - Светлин Гугов.

Сидеров, изкушен като млад от четката, но по-късно загубва тази тръпка заради политическите си ангажименти, има амбицията най-добрите работи на българските художници, които не отстъпват според него на световните майстори, да намерят място и в по-скромните български домове. На достъпни цени.

Галерия "Стил" тръгва със силно начало - с творби на Владимир Димитров-Майстора, Иван Милев, Сирак Скитник, Димитър Казаков-Нерон, Жорж Папазов (ямболлия, съгражданин на Сидеров и парижка знаменитост), Жул Паскин, дори Кристо. Има и творби от личната колекция на Сидеров, както и снимки, които припомнят  за неговите артистични увлечения. Работите му с четката имат привкус на гротеска, ирония и наивизъм.

Участие на Волен Сидеров в тв предаване, в което разказва за идеята си да се изяви и като галерист.
Участие на Волен Сидеров в тв предаване, в което разказва за идеята си да се изяви и като галерист.
Ранна работа на Христо Явашев-Кристо от колекцията на галерия "Стил"
Ранна работа на Христо Явашев-Кристо от колекцията на галерия "Стил"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене