На улицата по бельо и халат

Пижамата се носи като костюм, а нощницата се превръща в рокля

Модата е странно нещо, в състояние е да наложи и да превърне в хит дори най-шантавите и немислими за приложение идеи.

Вероятно в социалните мрежи са ви попадали колажи със снимки на клошари, навлекли върху себе си няколко ката парцали, или нелепо облечени хора, съпоставени с манекени, дефилиращи на подиума с идентични дрехи. Изглежда абсурдно, но е факт - най-екстравагатнтите, дори налудничави облекла от улицата се качват на подиума. Точно такава е и последната тенденция, която няколко сезона се опитва плахо да си проправи път, а сега е тотален писък. И това е навън да се ходи по бельо, домашни халати, нощници и пижами.

Със сигурност съвсем доскоро бихте решили, че жената по камизолка, с която сте се разминали на тротоара, е с някакви отклонения. А причината да крачи, загърната със сатенен халат, е, че или

притичва от вкъщи до

близкия магазин,

или най-вероятно ѝ хлопа дъската. Сега обаче според повелята на нейно величество модата тези странни птици, разхождащи се по бельо и домашни дрехи, се оказват истински последователки на актуалните тенденции. Нещо повече, точно в този дух преди броени дни певицата и актриса Рита Ора се появи на червения килим - издокарана по бял халат и с кърпа на главата. Случи се на церемонията по раздаването на европейските MTV награди. И за да изглежда още по-абсурдно, се бе украсила с тежки лъскави бижута и бляскави обувки на високи токове.

Естествено, нямаше как под доста разтворения халат да не се видят и белите ѝ бикини - почти случайно, но не съвсем, както се случва обикновено на подобни събития.

Всяка част от тоалета в тази линия изглежда все едно сте объркали облеклото за офиса с приготвяне за лягане или още по-зле, изобщо сте забравили да си сложите блуза, оставайки по сатенен или копринен потник, който върви в комплект с бикините. Естествено,

към тенденцията се

причисляват и

домашните чехли,

които заляха улиците това лято, а сега се трансформират в по-топлите и затворени пантофи. Интересното е, че тези модели се появиха след първите опити пижамите да станат част от всекиневната визия. И докато спалните одежди срещнаха отпор, домашните обувки много бързо се наложиха. Може би затова помогна и фактът, че са изключително меки и удобни. Първо ги пуснаха големите имена в модния бизнес, а след тях светкавично реагираха и всички производители на ментета. А хората много бързо свикнаха с идеята, че пантофите от вкъщи стават и за офиса, че даже и за дискотека. Обувките проправиха път и на дрехите, така че вече не се гледа странно и на идеята да се ходи по пижама или халат навън.

Интересното е, че дори не е нужно да си купувате специален потник, имитиращ бельо, а директно можете да се издокарате с някой от моделите, които доскоро сте носили под блузите си. Стилистите показват как различни варианти, взети от истински колекции бельо, се превръщат във всекидневни или официални дрехи. Съчетават ги с дънки, панталони и поли, показвайки визии за различни поводи. Отгоре може да се наметне разкопчано сако или жилетка.

Потникът може да се

облече и върху поло,

риза или тишърт с дълъг ръкав. Добавят го дори върху пуловер. Спортните сутиени пък играят ролята на бюстиета и се комбинират с елегантни широки панталони.

С ново предназначение са и ефирните нощници с различни дължини. Носят се като рокли и също могат да се сложат върху плетена блуза. Такава роля изпълняват и по-тънките халати. Те са с абсолютно класическия вид на тази домашна роба - с прехлупване в предната си част и пристегнати с колан. По-дебелите плюшени и кадифени модели се използват като манто или палто.

Вместо с традиционния скучен костюм дизайнерите предлагат в офиса да се ходи по пижама. Можете да избирате между едноцветни модели и такива, нашарени с мечета, зайчета, слънца и луни, заобиколени със звезди.

А ако сте твърде заети да обикаляте по магазините, за да се сдобиете с модел от новия тренд, хващайте първата пижама от гардероба и обувайте токчетата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене