Царският внук Симеон-Хасан на урок за будителите ни в Рабат

Царският внук Симеон-Хасан по време на открития урок за Деня на народните будители в българското училище в Рабат. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Най-малкият царски внук Симеон-Хасан участва в открит урок по повод Деня на народните будители в българското училище в Рабат. 10-годишното момче живее с родителите си княгиня Калина и Китин Муньос в Мароко.

Симеон-Хасан е единственият царски внук, роден в България, имащ българско гражданство и говорещ български език. Той го учи от много малък - първо при частна учителка, а след това в българското училище в Рабат. Миналата година завърши III клас с шестици по български и по “Човекът и обществото”. А за 24 май рецитира стихотворението на Иван Вазов “Аз съм българче” и се снима пред изработен от него макет на Троянския манастир.

Само на български език Симеон-Хасан разговаря с майка си и с дядо си.

Тази година царският внук получи и българския си паспорт. Процедурата за българското му гражданство бе задвижена преди няколко години след среща на княгиня Калина с премиера Бойко Борисов. Самата Калина от 2013 г. също има българско гражданство и използва всеки повод, за да рекламира България. Често се облича в българска носия и e голям почитател на народните ни шевици и на занаятите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене