Творческият директор на "Дисни" в 6-месечен отпуск заради неуместно поведение

Творческият директор на студиата "Пиксар" и "Уолт Дисни анимейшън студиос" Джон Ласитър СНИМКА: Waltdisneystudios

Творческият директор на студиата "Пиксар" и "Уолт Дисни анимейшън студиос" Джон Ласитър - едно от най-големите имена в света на анимационните филми, заяви, че си взема 6-месечен отпуск заради онова, което е нарекъл грешни стъпки, включително нежелани прегръдки, които накарали служителки да се почувстват неудобно, съобщиха световните информационни агенции.

Ласитър каза, че се извинява на служителките, които са били обект на неуважително отношение към тях и това ги е накарало да се почувстват неловко. "Искам да се извиня на всеки, който е получил нежелана прегръдка или към когото е бил отправен жест, преминал под каквато и да било форма допустимите граници", поясни той.

"Дисни" оповести в свое комюнике, че оценява откровеността на Ласитър и искрените му извинения и подкрепя решението му да си вземе отпуск. То бе съобщено първо от Холивуд рипортър, предава БТА.

Ласитър довери, че се провалил в опитите си да внесе култура на доверие и уважение в студиата. "Напоследък водих трудни разговори, които за мен бяха болезнени - отбеляза той. - Не е лесно да признаеш грешните си стъпки, но това е единственият начин да се поучиш от тях."

Пионерът в компютърната анимация Джон Ласитър бе движещата сила зад успехите на "Дисни" в анимационното кино през последното десетилетие. 60-годишният Ласитър се присъедини към компанията през 2006 г., когато тя купи студиата "Пиксар". Продуцирал е редица обичани и успешни от търговска гледна точка анимационни ленти и е възхваляван като Уолт Дисни на днешния ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене