Харви Уайнстийн платил 1 милион долара за мълчанието на насилван от него модел

Харви Уайнстийн СНИМКА: Ройтерс

Преди две години скандалният холивудски режисьор Харви Уайнстийн заплатил 1 милион долара на италианската манекенка Амбра Батилана Гутиерес, за да купи мълчанието й, след като й посегнал сексуално, съобщават световните агенции.

Те цитират списание "Ню-Йоркър", което описва събития от 27 март 2015 година. Тогава Уайнстийн приел манекенката в офиса си в Манхатън и се стигнало до сексуалното му посегателство. Италианката подала жалба в полицията. Органите на реда решили с помощта на модела да получат нужните доказателства, като провокирали продуцента към откровения в телефонен разговор. По време на беседата Уайнстийн предложил на Гутиерес да го посети в хотелската му стая, а след това се извинил за недостойното си поведение в офиса. Окръжният прокурор тогава се отказал да повдигне обвинения срещу продуцента, тъй като счел телефонния раздговор за недостатъчна улика, предава БТА.

След това Уайнстийн убедил потърпевшата да подпише споазумение за неразгласяване на фактите относно посегателството, като й изплатил 1 милион долара. "Аз дори не разбрах какво правехп с тези бумаги. Говорех лошо английски и ми беше крайно трудно да осмисля всички специални термини в споразумението",спомня си италианската манекенка.

Тя видяла как продуцентът се е разтреперил и разбрала колко важен е този документ за него. "Но тогава трябваше да помагам на брат си и на майка ми и не исках да разруша кариерата си и подписах!", доверява Гутиерес. Едва по-късно тя осъзнала, че е постъпила неправилно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене