Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

Васил Терзиев е един от най-успешните предприемачи в Централна и Източна Европа Васил Терзиев СНИМКА:

Фондът за рискови инвестиции Eleven Ventures, базиран в София, привлече в управлението си Васил Терзиев, съосновател на софтуерната компания Телерик и на образователната организация Телерик Академия.

Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще участва в бъдещето развитие на Eleven, което включва стартиране на изцяло нов частен фонд, изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“, съобщиха от "Телерик". 

Васил Терзиев е един от водещите технологични предприемачи в региона с дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на Телерик и като главен директор „Иновации“ в Progress, придобила Телерик през 2014 г. Той е активен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и инвеститор в някои от топ стартиращите компании в страната, включително и в стартъпи от портфолиото на Eleven.

„Васил е един от малкото наистина успешни предприемачи в Централна и Източна Европа, които служат за пример на развиващите се стартъпи. Много от компаниите в портфолиото ни вече се възползват от безценните му експертиза и съвети. С опита и контактите си, натрупани през годините, Васил ще има ключова роля в стратегическото развитие на нашите компании, както навлизането им на нови пазари“, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

Като съосновател на Телерик Академия, Васил ще продължи да развива визията на Академията като партньор на всички компании в България. Той също така е член на борда на директорите на американския доставчик на хостинг услуги – MacStadium, член на борда на директорите на Endeavor България и участва в настоятелството на Американския университет в България.

От 2012 г. за три години Eleven e инвестирал 12 млн. евро в повече от 115 проекта с висок потенциал за растеж от Централна и Източна Европа, основно с фокус върху B2B софтуер и SaaS, хардуерни продукти и marketplace решения. Компаниите в Eleven са привлекли общо 15 млн. евро ко-инвестиции, които продължават да нарастват.

Над 500 ментора и партньора от цял свят са работили с 300 основатели от 25 националности в портфолиото на фонда досега. Сред успешните компании в портфолиото на Eleven са Kanbanize, Content Insights, Melissa, Dronamics, Enhancv, Sensika, GymRealm и др. Като един от най-големите фондове за ранни инвестиции в Централна и Източна Европа, Eleven има и огромен принос за развитието на стартъп екосистемата в региона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене