Никулденско чудо! Хванаха шаран като кит
24 часа | 06 Декември 2017 г. | 1148 показвания | 0 коментара

Добромир ДОБРЕВ

Шаран с туловище като на малък кит дръпна рибар късметлия точно за Никулден! Чудото се случи на язовир "Маслово" в близост до град Костинброд, научи "България Днес".
Огромният шаран тежи 10 килограма. Уловът идва като истински дар от св. Николай Чудотворец за днешния православен празник. Светията е считан за покровител на моряците, рибарите и банкерите.
Интересното е, че шаранът е типична топлолюбива риба. Най-добре се развива при температура на водата 20-30 градуса. Под 6 градуса спира да се храни. През студените месеци изпада в летаргия. Заравя се в тинята по дъното на водоема и така прекарва цялата зима. Именно затова хващането на такъв голям шаран през декември може да се счита за изключителен късмет.
Щастието се усмихва на Марио Христов от София, който решава да се пробва на риболов за щука. Той замята във водата голяма желязна блесна, която имитира ранена рибка. Това е перфектна примамка за хищни риби, но вместо това на куката се закача... шаран.
"Беше голяма случайност! Хванах рибата на границата между водата и тръстиката. Бях закачил шарана с блесната за опашката, без да искам. Той се движеше много бавно и мудно и го извадих бързо, само за 1-2 минути", разказва Христов пред "България Днес", който не смята да зазимява все още такъмите.
"Мен студът изобщо не ме плаши. И да вали сняг, пак си ходя за риба, чак докато не замръзнат язовирите. Търся недостъпните места", признава още майсторът и благодари на свети Николай за невероятния улов.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Разпределиха още 20 млн. лв. за двигателите на МиГ-29  Над 120 млн. лв. бяха отпуснати за екология Само за 1 час и 15 минути правителството разпредели в сряда над 224 млн. лв. извънредни разходи, като отпусна допълнителни средства на ведомствата или преструктурира бюджетите на други. Така 10 дни преди празниците започна голямото коледно харчене.

Работата е за прокуратурата, настоява шефът на спряната поръчка от града на сините камъни След Пловдив и община Сливен изпищя от овчарката Анка Ангелова от Антоново, Търговищко. Два дни преди да започнат в града на стоте войводи да набират оферти по поръчка за 4 млн. лева без ДДС, неизвестната "Ремс строй" ЕООД е обжалвала процедурата в Комисията

Състоянието на топбиатлониста ни Красимир Анев се е подобрило и той тренира във френския зимен център Анеси, където ще се проведе III кръг от световната купа. 30-годишният самоковиц пропусна предишния заради проблем с вирусен конюнктивит на дясното око. Заради него той не можеше да гледа през мерника на пушката си.

Днес компанията "Спейс Екс" планира да изстреля първата си ...
Много ми се работи с Лили Иванова "Не поканих "Тоника" на ...
Търсете на щанда в НДК на Коледния панаир биографичните ...
Дъщерята на Николета Лозанова от брака й с футболиста ...
Румънската престолонаследничка принцеса Маргарета обяви, че ...
Мая Хоук, 19-годишната дъщеря на Ума Търман, получи роля в ...
Преквалифициралият се в актьор кечист Дуейн "Скалата" ...
Над 30 проекта са осъществени в цялата страна по програмата ...
На приказно вълшебно място, огряно от магически фенери и ...
Бившата шефка на БНТ Лиляна Попова реши да освежи спалнята ...
Бившата шефка на БНТ Лиляна Попова реши да освежи спалнята ...
Ирландските рокаджии Ю Ту оглавиха за осми път в кариерата ...
Ирландските рокаджии Ю Ту оглавиха за осми път в кариерата ...
За втора поредна година Община Горна Оряховица отдаде ...
Престижното списание "Ню Йоркър", което беше в основата на ...
Зет на български зет е продуцент на осмата част на сагата ...