УТРЕ 1 януари 2018 г. в НДК: концерт от класики
24 часа | 07 Декември 2017 г. | 16 показвания | 0 коментара

Новата 2018 г. ще бъде посрещната с празничния концерт “Духът на Европа”. Той ще събере на сцената в зала 1 на НДК музикални творби от всички държави - членки на ЕС. България ще бъде представена с “Нестинарски танц” от балета “Нестинарка” на Марин Големинов.

Концертът, който ще се проведе на 1 януари от 18 ч, ще бъде първото събитие, с което НДК ще отбележи домакинството на страната ни като председател на Съвета на ЕС. На сцената ще излязат Светлин Русев с вълшебната си цигулка и Фестивалният симфоничен оркестър. Емил Табаков, който дълги години е диригент на празничния новогодишен концерт, ще дирижира и “Духът на Европа”.

Любителите на класиката ще имат възможност да чуят “Немски танци” № 1, 2, 3 на Бетовен (Германия), Прелюд във фа на Роланд Вилтген (Люксембург), “Пробуждане” на Шон О`Райъда (Ирландия), Galliarde/Benedictus Grep от Старинна нидерландска сюита на Корнелис Допер (Холандия), Berceuse на Еужен Изаи (Белгия), “Нимрод” от “Енигма” - вариации на Едуард Елгар (Великобритания), “Славянски танц № 8 ”, оп. 46 на Антонин Дворжак (Чехия), “На зелената ливада” из Словашка сюита на Ян Цикер (Словакия), Полонез в ре мажор на Хенрик Виенявски (Полша), “Литовски танц” из Симфонична поема на Юозас Груодис (Литва), “Танц на просяците” на Андрейс Юриану (Латвия), “Карелско-финландски танц” от балетната сюита “Калевипоег” на Ойген Кап (Естония), “Галоп - шампанско” на Ханс Кристиан Люмбуи (Дания) из симфонична поема “Финландия” на Ян Сибелиус (Финландия), втората част на Шведска рапсодия от Хуго Алфвен (Швеция), рапсодията “Танц” на Урош Крек (Словения), танца от Истарска сюита на Натко Девчич (Хърватия), “Унгарски танц № 1 в сол минор” на Брамс (Унгария), “Медитация” из операта “Таис” на Жул Масне (Франция), “Стакато брилянте” на Джоли Брага Сантуш (Португалия), интермецо от сарсуелата “Сватбата на Луис Алонсо” (Испания), “Селски танц” из Малтийска сюита на Чарлз Камилери (Малта), Увертюра на Йоргос Карвелос (Кипър), “Танц на Зорба” от балета “Зорба Гъркът” (Гърция), La campanella от Концерт за цигулка и оркестър № 2 в си минор, oп. 7 на Николо Паганини (Италия), “Румънски танци” № 5, 6, 7 на Бела Барток (Румъния) и валса “Пролетни гласове” на Йохан Щраус (Австрия).

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Разпределиха още 20 млн. лв. за двигателите на МиГ-29  Над 120 млн. лв. бяха отпуснати за екология Само за 1 час и 15 минути правителството разпредели в сряда над 224 млн. лв. извънредни разходи, като отпусна допълнителни средства на ведомствата или преструктурира бюджетите на други. Така 10 дни преди празниците започна голямото коледно харчене.

Работата е за прокуратурата, настоява шефът на спряната поръчка от града на сините камъни След Пловдив и община Сливен изпищя от овчарката Анка Ангелова от Антоново, Търговищко. Два дни преди да започнат в града на стоте войводи да набират оферти по поръчка за 4 млн. лева без ДДС, неизвестната "Ремс строй" ЕООД е обжалвала процедурата в Комисията

Състоянието на топбиатлониста ни Красимир Анев се е подобрило и той тренира във френския зимен център Анеси, където ще се проведе III кръг от световната купа. 30-годишният самоковиц пропусна предишния заради проблем с вирусен конюнктивит на дясното око. Заради него той не можеше да гледа през мерника на пушката си.

Днес компанията "Спейс Екс" планира да изстреля първата си ...
Много ми се работи с Лили Иванова "Не поканих "Тоника" на ...
Търсете на щанда в НДК на Коледния панаир биографичните ...
Дъщерята на Николета Лозанова от брака й с футболиста ...
Румънската престолонаследничка принцеса Маргарета обяви, че ...
Мая Хоук, 19-годишната дъщеря на Ума Търман, получи роля в ...
Преквалифициралият се в актьор кечист Дуейн "Скалата" ...
Над 30 проекта са осъществени в цялата страна по програмата ...
На приказно вълшебно място, огряно от магически фенери и ...
Бившата шефка на БНТ Лиляна Попова реши да освежи спалнята ...
Бившата шефка на БНТ Лиляна Попова реши да освежи спалнята ...
Ирландските рокаджии Ю Ту оглавиха за осми път в кариерата ...
Ирландските рокаджии Ю Ту оглавиха за осми път в кариерата ...
За втора поредна година Община Горна Оряховица отдаде ...
Престижното списание "Ню Йоркър", което беше в основата на ...
Зет на български зет е продуцент на осмата част на сагата ...