Стефан Данаилов на юбилея си: Абе, хора, много съм изял, изпил, изживял

Мастера ръкопляска на своите студенти, а те на него от сцената на Народния театър.

Момичета и момчета от класовете му просълзиха своя Мастер на рождения му ден, 700 души му ръкопляскаха на крака в Народния театър. Абе, хора, много съм изял, изпил, изживял, призна той

За първи път в залата - в средата на четвъртия ред на Народния театър, седна Стефан Данаилов навръх рождения си ден на 9 декември. За първи път от другата страна на завесата! Приветства го директорът Мариус Донкин. Двамата са си партнирали с успех. "Благодаря, приятелю, благодаря, че си сред нас", каза директорът - актьор, който е до Стефан в култовата постановка "Пигмалион". Играе се, когато Данаилов прецени, че пак ще влезе в кожата на татко Дулитъл. Иска му се неговите студенти да го видят и на сцената.

“Винаги съм бил на сцената, странно, но и интересно е да съм пред нея”, призна той. И тогава от първите редове буквално избухната - изправиха се неговите студенти. Аплодисменти. За него! За техния Мастер.

Един великолепен подарък, на който Стефан Данаилов истински се зарадва - на сцената излезе Монтанската духова музика - любимата му група! - в пълен състав, за да го поздрави с тромпети, барабани и настроение. Наистина беше велико!

Това беше голямата изненада и за него, и за хората, дошли да го поздравят за 75-ия му юбилеен рожден ден в Народния театър “Иван Вазов” - неговия втори дом. Цялото 55-минутно мултимедийно представление бе изненада и за него, и за публиката, подготвена от племенницата му Росица и пазено в пълна тайна (е, "24 часа" издаде някои от тайните....)  Особен възторг  предизвика серията му от екранни целувки.

Малко ще е да кажем, че Народния театър преливаше от негови приятели, фенове и почитатели. Всеки държеше в ръка биографичната му книга “Романът на моя живот”. А по-късно, на купона за приятели, ги очакваше торта метър на метър - а върху нея - корицата на книгата. Изчетена и изядена беше... Вкусна торта, интересна книга.

Ученици на Стефан Данаилов прочетоха откъси от неговите изповедни страници от биографичната му книга “Романът на моя живот”, издадена в сътрудничество с журналиста Георги Тошев от “Книгомания”.

Сашо Кадиев припомни детството му, Влади Въргала - войниклъка. Когато актрисата Силвия Лулчева прочете съкровените текстове, посветени на съпругата му Мери, прозвуча песента “Сега мълчим със тебе двама, малък е светът...”. Залата се смълча. А той изповядва за нея: “Моето момиче! Моята любов!”

Безкрайно забавна беше историята, разказана от Ненчо Балабанов. Как Стефан Данаилов в крайна сметка пропилял цялата сума към Димитровската си награда, за да черпи с уиски по този повод всички в бар “Астория”. А пък в бара бил и отборът на ЦСКА! Стефан е яростен негов фен. Все пак някак успели да го върнат в дома му при Мери - поне с грамотата, ако не с парите към наградата. “Черпил съм, обичал съм”, беше неговият коментар от залата.

“Абе, хора, много съм изял, изпил, изживял - купон да става”, възкликна той, приканвайки гостите си към по чаша вино и вкусни хапки. Вип гостите влизаха в отделна ложа, където дискретно му поднасяха подаръците си.

“Той е див,

красив и умен”,

каза министърът на културата Боил Банов, окичвайки го с ордена с огърлие “Златен век” за принос към българската култура. “Красиво медалче около врата”, реагира в стила си Ламбо.

Най-голяма радост му доставиха неговите възпитаници от НАТФИЗ, заели първите редове в театъра, които вкупом се изправиха като “мексиканска вълна” да го поздравят. И прозвуча прочутата мелодия на Том Джоунс за секс бомбата, с която той от години ги нахъсва за пълно раздаване на сцената, но с нов текст: Исках аз да бъда част от този готин клас.. В този момент прозвучава плътният глас на Мастера: “Не е така, опитай пак...” И накрая пак той - “На добър час, мои малки мастерчета!”, пожелава той.  А на сцената му ръкопляскаха десетки негови студенти.

Получи много подаръци. Предимно картини.

Накрая Стефан Данаилов призна и едно лично събитие - точно на този ден американският му син Владимир е избрал да сключил брак. На юбилея на баща си. Не е вече тайна, че неговата майка е актрисата Ирен Кривошиева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене