Сашка Васева, попфолк певица: Като се събудя,още търся Марги Хранова

Сашка възпя и еврото в ремикс

Нарекоха ме "сладка" заради похапването във „ВИП брадър“

Коя е тя

Сашка Васева е родена на 12 октомври 1966 г. в Дупница. Завършва Музикална педагогика в ЮЗУ в Благоевград. Тя е сред първите попфолк звезди у нас. Бляскавата й кариера стартира през 1994 г., а мегахитът й от 1995-а „Не мога да те забравя, Георги“ остава една от най-слушаните песни и до момента. През следващите години Сашка става любимка на публиката заради откровенията си, като придобива имидж на скандална певица. През 1999 г. среща бизнесмена Христо Бакърджиев, за когото се омъжва и от когото има син и дъщеря. В апогея на славата си тя се разделя със сцената заради майчинството и семейството си.
В последния сезон на „ВИП брадър“ дупнишката мадона направи голямото си завръщане под светлините на прожектора, а с ремикса на хита си „Левовете в марки“ - и сериозна заявка за музикалната сцена.

- Как смяташ, успя ли да накараш хората да те заобичат отново след „ВИП брадър“?
- Да, смятам, че успях, но предстои да направя още песни за тях, с които да заслужа напълно тяхната любов! Положих много усилия да се преборя за това.


- Отиде ли си тъгата ти след участието ти в предаването?
- Когато излязох навън, разбрах, че хората ме обичат и са преобърнали мнението си за мен. Разбрах това, защото всички ме поздравяваха с доброто ми и достойно представяне. А някои от тях бяха категорични, че единствено аз в риалитито съм била положителен герой. При това - във формат, в който излизат недостатъците на всички. В моя случай - похапването. Някои дори ме нарекоха „сладка“ именно заради това.


- Какъв урок научи в къщата?
- Научих урока на търпението. Също така и на това как да обичаш хора, които не са ти ближни. Ето - съквартирантите не са ми ближни, но ги заобичах постепенно, а за мен това е постижение, защото години наред целият ми свят бяха децата ми и не умеех да давам любов на чужди хора. В къщата обаче споделях живота си ежеминутно с участниците и разбрах, че можеш да обичаш не само тях, но и всички хора на земята. Обичам да чета духовни книги и общувам с духовни учители, които ме учат да обичам. Оказа се, че част от любовта е и когато трябва да отделиш за някого от залъка си, и когато трябва да го изчакаш да излезе от банята. Научих също, че хората имат едни и същи страхове и емоции. Марги Хранова например сподели, че също има фобия от затворени пространства като мен, макар и в значително по-слаба форма, но ме разбираше напълно в това отношение.

Сашка Васева винаги е позитивна
Сашка Васева винаги е позитивна

- Обогати ли се с нови приятели от там?
- С всички поддържам приятелски отношения и ги обичам. Искам и те да са щастливи, както и всички мои ближни да изпитат това чувство. Много интересна любов се създава там. Но като излязох от къщата, от дистанцията на времето започнах да ги позабравям. Ще цитирам, че очи, които не се виждат, се забравят. Има обаче моменти, когато се събудя в нас, и търся Марги Хранова, с която спяхме в една стая в къщата.


- Как приеха децата ти твоето участие във ВИП-а?
- Те ме подкрепиха изцяло, много са доволни от представянето ми, както и от това, че съм се държала достойно! По принцип трудно се отглеждат деца тийнейджъри, но те са смисълът на живота ми. Аз за първи път се разделям с тях за цели два месеца, „ВИП брадър“ беше направо егоистична почивка за мен, но в крайна сметка съм я и заслужила!


- Създаде ли си там определен навик, който пренесе и вкъщи после?
- Завивах се там плътно, да не би някоя камера да ме хване разголена, докато спя, а децата ми да се притесняват и срамуват от мен. И като се прибрах, се хващам, че също се завивам добре - явно съм си създала този навик. Но осъзнах, че времето на разголването ми отмина.


- Би ли участвала отново в „Биг брадър“?
- Да, подкрепям такава идея с двете си ръце! С удоволствие отново бих участвала в „Биг брадър“, защото е уникална и неповторима емоция. А и къде другаде ще имам обслужващ персонал от ВИП персони и страхотен готвач, който да ми готви по 2 пъти 4 различни манджи всеки ден? А и къде другаде Марги ще ми разказва вицове с часове, а аз ще се заливам от смях?

Маргарита Хранова
Маргарита Хранова

- Записваш нова песен с Алфредо, за което първо съобщи на „България Днес“. Мислиш ли, че тя ще те върне на попфолк сцената?
- Мисля, че ако направя хит, той ще ме върне! След излизането ми от формата забелязах, че имам нова голяма фен маса предимно от дечица, които досега не са ме познавали, а сега ме преоткриват като приказен герой! На тях дължа новата си хубава песен!


- Има ли семейството ти нещо против твоето завръщане към музикалната кариера?
- Никога не съм имала спирачки от семейството си за моята музика, сама си поставих навремето ограничение, защото бях заета да бъда преди всичко родител. Но сега вече смело мога да се завърна и да творя!


- Как смяташ да се пребориш с днешната конкуренция в чалгата?
- Като не се конкурирам с тях, а бъда самата себе си - от това има нужда нашият жанр - без пози, без имитации, всеки трябва да има свой собствен стил, за да бъде разпознаваем. Понякога даже аз самата се бъркам коя колежка пее. А това не е в наш плюс да уеднаквим целия жанр!


- Мислиш ли да запишеш дует?
- Искам да запиша дует, но на този етап се нуждая и от нова авторска песен, върху каквато работя в момента. Като цяло, разбира се, съм отворена към всички нови неща и ако някой ме покани, бих приела! Още преди да вляза във формата, записах ремикс към моя доста позната песен от миналото - "Левовете в марки", по съвет на моя пиар Андрей Йовев, който влезе в ролята на рапър във видеото. Не бях пяла 17 години! За първи път отворих уста да пея пред публика на тазгодишното юбилейно издание на „Пирин фолк“ в Сандански...


- Отиде ли си завинаги скандалната Сашка Васева, или тепърва предстои да разтърси шоубизнеса отново?
- Истината е, че искам промяна към модерното и към най-новото. Този път ще се доверя на моя екип. Преди време сами се обличахме и гримирахме, сами се оправяхме с интервюта и журналисти, затова и правихме много стилистични и имиджови грешки. Сега за всичко това си има специалисти, а ние вече можем да сме само певици и да пеем.

Ани Романова

Снимки: Личен архив

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене