Марая Кери и Ник Джонас сред номинираните музиканти за "Златен глобус"

Марая Кери Снимки: Ройтерс

Звездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес.

Блайдж получи номинации за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Затънали в кал" ("Mudbound") на Дий Рийс, както и като съавтор на парчето "Mighty River", което ще се съревновава в категорията за оригинална песен.

Първи номинации за "Златен глобус" в кариерите си получиха Марая Кери и Ник Джонас. Изпълнителите са номинирани в категорията за оригинална песен - Кери за парчето "The Star" от анимация със същото заглавие, а Джонас - за "Home" от анимационния филм "Бикът Фердинанд".

Все още предстои да се разбере как разразилият се секс скандал в Меката на киното ще се отрази върху наградния сезон. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус", ентусиазирано подкрепи филма "Всички пари на света" с номинации за режисьора Ридли Скот и актьорите Кристофър Плъмър и Мишел Уилямс. Продукцията нашумя с това, че Скот побърза да "изреже" обвинения в сексуални посегателства от редица мъже Кевин Спейси от завършения филм и го замени с Плъмър.

Организацията "пожертва" и редовно номинираните продукции "Къща от карти" и "Трансродител", белязани от скандалите със звездите им - Спейси и Джефри Тамбор.
Друга наболяла тема в Холивуд - липсата на разнообразие, също намери отражение в номинациите за отличията. Въпреки опасенията, че актьорската надпревара отново ще бъде "бяла", в категориите бяха номинирани Дензъл Уошингтън, Мери Джей Блайдж, Хонг Чау, Октейвия Спенсър.

Недооценяването на жените режисьори - друга болна тема, обаче продължи. Мнозина смятаха, че тази година ще бъде различна и дамите зад камера ще получат признание, но това не се случи. Потенциалните претендентки Грета Гъруиг, Пати Дженкинс и Дий Рийс останаха извън надпреварата за режисьорски "Златен глобус".
Изненада за наблюдателите се оказа липсата на номинации за романтичната комедия "Болест от любов", както и единствената номинация за "Проектът Флорида".

Обикновено преди обявяването на номинациите вече е известен носителят на почетния приз "Сесил Б. де Мил". Тази година призьорът все още не е избран. Миналогодишната носителка Мерил Стрийп получи поредна номинация за "Златен глобус" за ролята си във филма "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг.

Ник Джонас
Ник Джонас
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене