Румънската принцеса Маргарета няма да приеме титлата "кралица"

Принцеса Маргарета СНИМКА: Уикипедия

Румънската престолонаследничка принцеса Маргарета обяви, че няма да приеме титлата кралица след смъртта на баща си крал Михай Първи, съобщава в. "Евениментул зилей".

Най-голямата дъщеря на крал Михай заяви, че ще продължи да използва титлата "пазителка на короната", която й беше дадена лично от баща й крал Михай при оттеглянето му от публичния живот миналата година. Принцеса Маргарета отбеляза, че докато короната е в изгнание и Румъния е република, тя ще използва тази титла, предаде БТА. 

Във вчерашната си реч по време на заседание на парламента в памет на покойния бивш монарх принцеса Маргарета заяви, че ще продължи да служи на фундаменталните интереси на Румъния със същите ценности и принципи като баща си, а кралският двор ще продължи да прави всичко възможно заедно с основните институции на държавата за напредъка на страната в рамките на ЕС и НАТО.

Крал Михай Първи почина на 96-годишна възраст в резиденцията си в Швейцария на 5 декември. Погребението ще се състои на 16 декември в град Куртя де Арджеш, където беше положено тялото и на съпругата му кралица Ана, която почина миналата година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене