Принцовете Уилям и Хари щурмоваци в "Последните джедаи"


     Билетите разграбени и у нас

Люк Скайуокър втален за премиерата на "Междузвездни войни 8"


Голямото чакане за феновете на "Междузвездни войни" приключи!
От днес започват нощните предпремиерни прожекции на новия филм от поредицата - "Последните джедаи", а от утре филмът официално се завърта по всички кина. Билетите за премиерната седмица са разграбени чак до Коледа.

Уилям и Хари са герои в звездната сага
Уилям и Хари са герои в звездната сага

Най-нетърпеливите почитатели на сагата обаче вече успяха да видят "Последните джедаи". Сред тях бяха и британските принцове Уилям и Хари, чиято фондация осигури предпремиерата в "Роял Албърт хол" в Лондон в нощта срещу 13 декември. От месеци се носи мълвата, че престолонаследниците са се уредили с малки роли на имперски щурмоваци. От кралското семейство нито потвърдиха, нито отрекоха новината по време на лондонската прожекция. Дори двамата принцове наистина да участват във филма, лицата им ще са зад шлемове и феновете няма да могат да ги разпознаят. Уилям и Хари бяха на прожекцията без половинките си - херцогинята на Кеймбридж Катрин, бременната с трето дете съпруга на принц Уилям, и Меган Маркъл, годеницата на принц Хари. Въпреки това двамата се превърнаха в герои на вечерта.


Още на 10 декември съвсем нетърпеливите почитатели на космическата сага успяха да видят "Последните джедаи" в Лос Анджелис. Щастливците се насладиха не само на поредния епизод от сагата, но и на зрелищна церемония. По червения килим преминаха имперски щурмоваци и дроиди, а над главите на присъстващите бе надвиснал огромен имперски кораб. Голямото събитие бе появата на основните герои, включително топзвездата Марк Хамил, превърнал се завинаги в Люк Скайуокър. В предишния епизод от "Междузвездни войни" - "Силата се пробужда", символичното участие на Хамил ядоса много от феновете (Люк се появи в края на епизода за около минута - б.а.). В новата серия обаче героят на Марк Хамил е в основата на събитията заедно с Рей - момичето от пустинята, което не подозира, че владее Силата и за което феновете гадаят чия дъщеря е всъщност.

Марк Хамил - вечният Люк Скайуокър
Марк Хамил - вечният Люк Скайуокър

Самата Рей - актрисата Дейзи Ридли, се появи на червения килим в рокля на звезди и сияеше до Хамил. Това, което направи впечатление на феновете, бе, че Люк Скайуокър е поне с 15 килограма по-слаб отпреди две години, когато бе премиерата на "Силата се пробужда". Обществена тайна в Холивуд бе, че през последните две години на актьора бе наложена строга диета, за да може отново да се побере в джедайския костюм.
По килима преминаха и "новият Вейдър" - актьорът Адам Драйвър в ролята на Кайло Рен, Джон Бойега в ролята на преминалия на страната на Силата бивш щурмовак Фин, Оскар Айзък като пилота на съпротивата По, роботите и новите герои.

Актьорите и роботите от "Междузвездни войни" са идоли на поколения
Актьорите и роботите от "Междузвездни войни" са идоли на поколения

Какво точно са видели феновете на "Междузвездни войни" в театъра в Лос Анджелис си остава тайна. Всички, имали щастието първи да се докоснат до новия епизод от сагата, са задължени да пазят пълно мълчание и да не развалят изненадата за останалите фенове по цял свят. На официалната страница на звездната сага във фейсбук се появи призив: "Не позволявайте на никого да развали удоволствието!".
Без да издават сюжета, част от щастливците на ранната премиера в Калифорния споделиха в социалните мрежи, че новият филм е надминал очакванията им. "Последните джедаи" е всичко, което можете да искате. Интензивен, забавен, емоционален. Изпълнен с моменти, от които да ви увисне ченето. Обичам този филм, още съм разтресен от него!", написа в туитър кинокритикът Джърман Лъшър. "Това е може би най-добрият филм от сагата от създаването на "Империята отвръща на удара" до днес", пише Тим Молоу.

Кари Фишер за последно

Кари Фишер
Кари Фишер

"Последните джедаи" няма да бъде последният епизод от звездната поредица, но е последният, в който ще видим заснети сцени с актрисата Кари Фишър. В сърцата на феновете тя завинаги ще си остане принцеса Лея. Фишер почина в края на миналата година от инфаркт по време на полет.


    Джедаи въртят мечове в София

Българският фенклуб на "Междузвездни войни" също готви звездна церемония за премиерата на сагата. Докато в Лос Анджелис се състоя пред-предпремиерата на филма, у нас джедаи и последователи на Тъмната страна се събраха на "подгряваща сбирка" в центъра на София. Феновете на сагата бяха пременени като джедаи и други герои от филма и развъртяха светлинни мечове.

И феновете бяха като герои от филма
И феновете бяха като герои от филма

"Чакаме новия филм с огромно нетърпение! Още на 14-и ще сме на предпремиерата с костюмите и мечовете, както и на 15-и", сподели пред "България Днес" Тихомир Дулев от българския фенклуб на звездната поредица. И в родната страница на сагата в социалните мрежи е изрично забранено да се разказва каквото и да било от сюжета на филма.

Бисерка БОРИСОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене