Най-популярният круизър в света е на Honda

От 48 699 лв. с ДДС започват цените за най-популярния круизър на планетата – Honda Gold Wing. Новото поколение от моделната 2018 година идва с 6-цилиндров боксеров двигател с четири работни режима и е олекнало с цели 48 кг.

От дебюта си през 1975-а като GL1000 луксозният Gold Wing е признат за връх на мотоциклетизма, като машина с власт, изисканост, надеждност и комфорт, дори и за най-далечни дестинации.

В резултат на внимателното проучване на мотоциклетния пазар и на демографските тенденции, и претворявайки мечтите на потенциалните клиенти, новият GL1800 Gold Wing ще дебютира в първите месеци на годината. Мотоциклетът е вече с нов, по-мощен и динамичен 6-цилиндров двигател тип „Боксер“ и с впечатляващ въртящ момент. Предлага се и във вариант с DCT. Самият мотор е олекотен, по-компактен и с обновен дизайн, което го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия.

При разработването на двигателя и рамата е постигната перфектна симбиоза, за да се осигури максимален баланс. Алуминиевата рама обхваща предната вилка, като позволява двигателят да бъде изнесен напред, а предното колело да може да се движи нагоре/надолу във верикална равнина. Всичко това осигурява перфектен контрол и стабилност. Окачването се регулира по електронен път.

Двигателят има четири режима на работа: TOUR, SPORT, ECON и RAIN. Мотористът избира сцеплението на задната гума (HSTC), работата на амортисьорите и двойната комбинирана спирачна система (D-CBS), старт/стоп системата, и системата, подпомагаща потеглянето при наклон (HSA).

Механичната трансмисия вече е 6-степенна, новата Dual Clutch Transmission (DCT) е 7-степенна, с плавен съединител, а превключването на скоростите и промяната на оборотите се настройват според темперамента и изискванията на водача. Разбира се, има и задна предавка.

Удоволствието от карането е още по-голямо със стилните и аеродинамични спойлери, с променени въздушни отвори за постигане на по-висока стабилност, с електрически регулируемо стъкло, а благодарение на изключително удобните седалки може да пътувате и до най-отдалечените дестинации. Нови са и smart key системата, Apple CarPlay и Bluetooth, круиз контрол, 7-инчовият TFT дисплей с 8 нива на яркост и еърбегът.

Gold Wing е голям, мощен, бърз и комфортен турър, но Honda предлага и мотоциклети, мотопеди, скутери и ATV за всеки вкус и джоб с двигатели от 49 до 1833 кубика. Най-малкият модел на японската компания, който се предлага у нас, е NSC 50 Vision.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене