Шефът на съдиите Петър Петров: Барт трябваше да бъде изгонен

Петров призна грешките на Кабаков

Съдията на скандалния мач ЦСКА-София - "Лудогорец" ще бъде наказан да не свири мачове неопределено време.
Това призна пред "България Днес" шефът на съдийската комисия в БФС Петър Петров.
На "Армията" "Лудогорец" беше ограбен пред очите на цялата страна. При резултат 1:1 защитникът на домакините Александър Барт буквално тушира откъсващия се сам срещу вратаря Върджил Мисиджан. Ситуацията, при която бранителят задължително трябваше да бъде изгонен с директен червен картон, се разигра в 48-ата минута, но Кабаков му показа само жълт. След това реферът направи още грешки и в двете посоки, а "червените" претендираха за две неотсъдени дузпи. През първата част пък звездата на ЦСКА Фернандо Каранга показа среден пръст на рефера, но неприличният жест не бе видян.
"След мача се чух с Георги по телефона и му зададох същия въпрос, който вие ме питате сега: ДЗащо не изгони Барт?" - коментира Петров. - Отговори ми, че е бил изостанал от ситуацията и не е бил сто процента сигурен, че трябва да покаже червен картон. Дали се е уплашил от евентуална реакция на публиката и на футболистите на ЦСКА-София, не знам. Това трябва да питате него. Факт е, че след като сбърка в тази ситуация, тръгна да компенсира грешката. Но това никога не поправя нещата, а просто води до още грешки. При отменения гол на Лукоки за мен решението е правилно. Макар и с малко, футболистът на "Лудогорец" е в засада. Искам открито да кажа, че аз избрах Кабаков да ръководи този мач. Ако трябва отново да взимам решение, пак ще избера него. Георги е най-проспериращият наш рефер и вече пробива в Европа. Моля се сега да не бъде смачкан и хвърлен на боклука, както обичаме да правим ние в България.
Да, Кабаков направи грешки и ще седне за неопределено време на резервната скамейка. Това е нормално и може да се случи на всеки. Не бива заради един мач да смачкаме момчето."
Шефът на съдиите коментира и ситуацията, при която Фернандо Каранга показа среден пръст на Кабаков, но не беше санкциониран.
"Кабаков не го е видял - обясни Петров. - Но Каранга може да бъде наказан и по видеозапис. Очакваме докладите на длъжностите лица на мача, а има и вариант дисциплинарната комисия да се самосезира." 

Каранга изпусна нервите си
Каранга изпусна нервите си

От лагера на "Лудогорец" нападнаха съдията, а главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов също не пропусна да захапе като цяло реферите в българския футбол.
"Имаше доста сериозни несправедливости на терена - каза капитанът на "орлите" Светослав Дяков. - Един от най-добрите съдии, може би най-добрият, допусна фрапантна грешка. "Лудогорец" рядко си позволява да говори за съдиите, но днес съм много огорчен от ситуацията с Мисиджан. И съдиите може да си изпуснат нервите, трябва да ги оставим на спокойствие, но футболът трябва да победи в крайна сметка. В първите 20-ина минути бяхме неориентирани, после нещата си дойдоха на мястото. Толкова фрапантна грешка обаче наистина може да обърне мача, не си спомням съперникът да е създал някакво положение след първия гол освен в последните пет минути."
Стоилов пък направи интересен коментар, твърдейки, че на реферите изобщо не им пука от грешките, които допускат. "Оказва се влияние на съдиите. - На нашите мачове идват и ни откъсват главите. На съдиите изобщо не им пука. Аз си лая, но не виждам да има напрежение."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене