Бляскавото завръщане на "Междузвездни войни"

На предпремиерата конфискуват телефоните и ги заключват в платнени торбички, за да не се снима тайно.

В новия епизод Люк Скайуокър е уморен отмъстител, който не иска да докосне лазерния меч.

Филмът завършва с надписа “В памет на нашата принцеса Кари Фишър”

През декември 2015 г. Силата чу своята аларма, изстена, отвори очи и посегна да натисне бутона, за да я изключи, но помисли по-добре и избра да се събуди. Две години по-късно феновете на "Междузвездни войни" получават най-новия филм от вселената "Последният джедай". А първите 2000 късметлии посетиха далечната галактика близо седмица преди официалното излизане на филма на голям екран и отзивите за него са повече от обнадеждаващи.

Сред тях бе и Ирина Асиова-Диамант, която разказа пред "168 часа" за атмосферата на събитието. А виновникът тя да е в листата с късметлиите е Рам Бергман.

"Поводът да бъдем там е, че моят доведен зет всъщност е продуцент на този епизод и също така на трилогията, която предстои", споделя Асиова.

Една от дъщерите на съпруга й Моше Диамант е омъжена за Бергман, който като добър зет осигурява изживяване, което е веднъж в живота - да си на секретната прожекция на най-мащабния франчайз. А за да отговаря на филма, премиерата задължително трябва да е бляскава:

"Декорите на събитието бяха много впечатляващи. Беше на открито - разказва Асиова. - Всичко беше много мащабно, все пак това е изключително скъпа продукция. И както казва зет ми, въпреки стотиците милиони вечно има недостиг на средства, за да е още по-грандиозно. Партито беше също много високобюджетно."

Естествено, привилегията да си един от първите, които ще видят филма, върви ръка за ръка с огромна отговорност - късметлиите не трябва да издават нищо от това, което са видели, до деня на официалната премиера.

“Всичко беше много стриктно. Лично режисьорът ни помоли да не издаваме нищо - споделя Диамант. - На сцената излезе целият екип - актьорите, режисьорът и продуцентът, и ни помолиха да не казваме нищо преди официалната премиера.

Всъщност още на входа имаше платнени торбички със специално заключващо устройство. Караха ни да си изключим телефоните пред тях и да ги сложим вътре, след което те заключват. То е на принципа на устройствата в магазините, които издават сигнал, ако се опиташ да откраднеш нещо.

Също така през цялото време в салона обикаляше охрана, която следеше за хора, които снимат с телефона. В тъмното, когато охраната видеше нечие устройство да светва, веднага идваше и му го вземаше. Имаше и хора, които се бяха промъкнали, без да заключат мобилните си, но това по-скоро беше от невнимание. Не беше нарочно", разказва Ирина.

"Сега зет ми заминава за Лондон, където предстоят премиера и среща с кралското семейство", вметва тя.

Представянето във Великобритания със сигурност по нищо няма да отстъпва на предварителното. А на нея ще присъстват лично прицовете Уилям и Хари, за които се спекулира, че имат съвсем малки роли в "Епизод 8". Присъствието им на снимачната площадка беше потвърдено, но дали ще има такава сцена в крайния продукт, предстои да разберем.

Въпреки че не може да каже нищо за сюжета на филма, Ирина загатна пред "168 часа" какви емоции най-вероятно ще изживеят феновете на сагата в киносалоните:

"Аз лично не съм гледала "Междузвездни войни" от дете, но определено този епизод съдържа много от хумора и екшъна на първоначалните епизоди

Публиката реагира много ентусиазирано на някои сцени. Имаше големи изненади и обрати. Определено ще има неочаквани моменти за феновете."

Въпреки негативните коментари към "Дисни" и нередностите в "Епизод 7" до момента за "Последният джедай" се чуват единствено и само хубави неща. Казват, че е най-добрият филм след "Империята отвръща на удара". Но със сигурност ще е много по-различен. А това, което знаем преди премиерата, е малко, но ценно.

"Последният джедай" ще е най-мрачният и емоционален филм от сагата досега. "Това е средата на историята, така че трябва да тестваме героите. Те ще се озоват в много напрегнати ситуации и зловещи места - казва Раян Джонсън, сценарист и режисьор на "Епизод 8". - "Исках историята да е емоционална. Това е елемент, който наистина много се старах да присъства във филма. И защото за всички герои беше изградена толкова брилянтна основа в "Силата се пробужда", исках също толкова добре да развия характерите им, поставяйки препятствия пред тях."

Въпреки емоционалната дълбочина, която ще има осмата част на сагата, Джонсън обещава, че тя ще съдържа и много стоплящи сърцето комедийни моменти. Всъщност това е стратегия, която "Дисни" прилага вече на почти всеки продукт под шапката си.

А събитието, за което всички нямат търпение, е завръщането на Люк Скайуокър. Но той далеч не е такъв, какъвто го помните. След близо 30 години Марк Хамил отново ще се превъплъти в любимия джедай от франчайза, но този път не е увереният герой, когото феновете последно видяха в "Епизод 6".

Сега той е уморен отмъстител, който търси избавление и дори не желае да се докосва до лазерен меч.

"Версията на Раян за Люк Скайуокър е развитие за героя, каквото никога не съм очаквал - казва Хамил. - Когато за пръв път прочетох сценария, останах много изненадан, а мисля, че феновете също няма да очакват това."

Що се отнася до второто му превъплъщение в Люк Скайуокър, Хамил казва, че е бил "напълно изумен" и че "никога не си е представял", че отново ще влезе в дрехите на джедая.

"Това е дар, който никога не се изчерпва. Фенове се тълпяха при мен през цялото време. Разказваха ми всички тези истории - как са се срещнали със съпругата си, чакайки на опашка за билети преди "Империята", как детето им се е родило, когато "Завръщането на джедаите" се е въртял по кината, и са го нарекли Люк. Всичко това е много трогателно. Горд съм, че съм известен като Люк Скайуокър.”

В "Последният джедай" за първи път ще видим и Върховния лидер Сноук не като холограма, а от плът и кръв. И ще се окаже, че е много по-опасен дори и от Дарт Вейдър. В "Епизод 8" той планира масирана атака срещу Съпротивата. Изпълнен с гняв и ярост, ще направи всичко, за да запази контрола си над Вселената, което го прави и най-могъщия злодей в света на "Междузвездни войни".

"Мисля, че Върховният лидер Сноук би казал, че е по-силен от Дарт Вейдър. Все пак е егоистичен нарцис - затова той вярва, че е негово божествено право да бъде лидер", казва актьорът Анди Серкис, който се превъплъщава в образа на злодея.

"Той има неограничени ресурси и огромни военни способности, които не работят и това дълбоко го разочарова - казва Серкис. - Има такова чувство за женска сила и енергия, която се приближава към него и се стреми да го пренебрегне, което е ужасяващо. Той се чувства уязвим и ще направи всичко, за да спре това, което го прави още по-опасен и отчаян от Дарт Вейдър.”

В новите членове на каста публиката се влюби почти светкавично и най-вече в актрисата Кели Мари Тран, която ще стане част от историята като първата етническа азиатка във вселената на "Междузвездни войни". Първите епизоди на сагата често са критикувани заради това, че няма етническо разнообразие сред актьорите. В "Силата се пробужда" бе дадено началото на нова ера, като една от главните роли бе изиграна от цветнокож актьор. Днес Кели Мари Тран ще стане част от Съпротивата в ролята на Роуз. Нито тя, нито феновете на франчайза могат да повярват, че най-накрая в небето на далечната галактика летят и азиатци.

Със сигурност знаем и кои ще са първите и последните думи на "Последният джедай". "Ние сме" дава началото на лутането на Рей и опитите й да открие себе си. Изречението, с което завършва филмът е "В памет на нашата принцеса Кари Фишър".

Цялата лента е посветена на Фишър, която се превъплъти в ролята на принцеса Лея и която напусна този свят през декември миналата година точно когато филмът "Роуг уан" от вселената на "Междузвездни войни" беше превзел кината. В "Последният джедай" ще видим принцеса Лея за последен път.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене