Футболисти курортисти

Жуниор Мапуку се плацика в басейна

Добромир ДОБРЕВ

Целият български футбол се изнася за месец към топлите страни. Почти всички елитни родни отбори и някои по-нискоразредни заминават на подготовка по южни дестинации. Такава е практиката всяка година през януари и февруари. Заради дългото близо 3-месечно прекъсване на първенството клубовете ни са принудени да карат дълги лагери.

И докато в почти цяла Европа играят футбол, то нашите ритнитопковци го удрят повече на екскурзии. Имат една или две тренировки от по час-час и половина на ден и през останалото време са просто едни туристи на брега на Средиземно море. Когато шампионатът в "А" група се поднови, поне месец редовното оправдание е, че футболистите още не са навлезли в игрови ритъм. След това пък изведнъж са преуморени.

В този рай ще се готвят футболистите на "Левски"
В този рай ще се готвят футболистите на "Левски"

Факт е, че няма друго европейско първенство, в което паузата да е дълга почти 3 месеца, както у нас. Сега футболистите заливат социалните мрежи със снимки от басейни, плажове и скъпарски хотели и ресторанти. За първи път тази година български отбор отиде на подготовка в Малта. Рицарският остров прие състава на "Левски", воден от Делио Роси. Лично италианецът взе решение тази година да смени дестинацията. Традиционно "сините" се готвеха в кипърския курорт Агия Напа в предишни години. Сега Островът на Афродита е напълно зарязан от българските отбори.

"Левски" тъне в лукс по време на лагера си в Малта, който ще продължи почти 1 месец, чак до 6 февруари. "Сините" са настанени в четиризвездния хотелски комплекс Salini Resort. Той се намира на полегат склон с изглед към залива Салина и Средиземно море. Впечатлява с четири ресторанта. Стаите са с изглед именно към водата. Дори треньорът на вратарите Доменико Ботичела се впечатли от обстановката и показва изглед от Малта.

Доменико Ботичела показва изглед от Малта
Доменико Ботичела показва изглед от Малта

Гонзо ги водеше на плаж

Когато Георги Иванов-Гонзо имаше властта в "Левски", лагерите неизменно бяха в Кипър. Там бе традиция футболистите да ходят на плаж във водите на Средиземно море. Въпреки че през януари водата не е особено топла, мнозина смелчаци се осмеляваха да поплуват.

Бившата голова машина на "сините" Гара Дембеле винаги скачаше пръв в морето. Тогава останалите му съотборници го бъзикаха, че събира тен. В Кипър често тренираше и ЦСКА.

Гара Дембеле хващал тен в Кипър
Гара Дембеле хващал тен в Кипър

ЦСКА пак в Испания

Борещият се за титлата отбор на ЦСКА-София за втора поредна година ще изкара зимата в испанския курорт Марбея. Отборът на Стамен Белчев първо е на лагер до 20 януари в най-топлия български град Сандански. Там е отседнал и в най-тузарския хотел с минерални басейни.

Собственикът Гриша Ганчев праща тима на испанска земя от 23 януари до 3 февруари. Миналата година играчите сами се похвалиха как прекарват свободните си часове. Националът Станислав Манолев си правеше слънчеви бани на терасата. Избраният за най-прогресиращ млад играч Кирил Десподов и защитникът Николай Бодуров също се кефеха на курорта.

Бодуров обича да се препича
Бодуров обича да се препича
Десподов играе с топка край басейн
Десподов играе с топка край басейн

Деликатеси за "Лудогорец"

На уникални кулинарни изкушения се радва отборът на "Лудогорец" по време на лагера си в Турция. Миналата година шампионите прекараха 1 месец в курорта Анталия, но сега избраха да отседнат в "Белек". Разградчани са в скъпарския хотел "Корнелия Даймънд".

Единият от капитаните на отбора Марселиньо показа, че понякога на футболистите е разрешено да се глезят и със сладко. Домакините им приготвиха специална футболна торта, както и различни лакомства. Сега пък треньорът Димитър Димитров-Херо пусна отбора в 3-дневна почивка.

Истинска инвазия на български отбори има към Турция. За "Белек" поема и "Берое". В Анталия на курорт ще бъдат "Славия", "Верея", "Септември" и "Етър". "Ботев" (Пд) се настанява в Алания. На турското Средиземноморие ще са още "Пирин", "Черно море", че дори и третодивизионният "Арда" (Кърджали).

Марселиньо показва тортата
Марселиньо показва тортата
Футболистите на "Лудогорец" похапват
Футболистите на "Лудогорец" похапват

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене