Откривателят на Путин идва в България

Наричаният "сивият кардинал на Кремъл" Глеб Павловски идва в България за представянето на изследването на политолога Иван Кръстев "Време и място". Когато през 2012 г. авторът предлага на Павловски да направят книга интервю, той съзнава, че ще се изправи пред една от най-противоречивите личности на съвременна Русия - откривателя на Путин, политтехнологът дисидент, за едни предател, за други – защитник…

Либералите смятат Павловски за предател, тъй като има основна роля при изграждането на Путинова Русия, докато самият Путин го е прогонил, буквално, от Кремъл заради застъпването му за Медведев. „Това, което исках да разбера, е дали Павловски е предал Путин, за да не предаде себе си, или е просто човек, заложил грешно и загубил”, споделя Иван Кръстев.

Във "Време и място. Разговор с Глеб Павловски" се изследват противоречивите им отношения: първоначално Павловски не е впечатлен от младия Путин, който обаче става истинският "приемник" на Елцин, а след кратък период се превръща и в най-могъщия мъж в Русия. Глеб Павловски разисква пред Иван Кръстев въпроси като защо застава на страната на Медведев; кога Путин започва да играе "нечестно" политиката си и къде греши в международната политика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене