Илиян Любомиров: Сексът е между ушите, а не между краката

През 2001 година Мел Гибсън, Хелън Хънт и Мариса Томей отговориха на въпроса „какво искат жените“ в едноименния филм. Добре, обаче никой оттогава не посмя да отговори на не по-малко сложния въпрос „какво искат мъжете“. Чакахме, чакахме, пък решихме да потърсим отговорите. Мъжете, които избрахме да попитаме в един от последните броеве на сп. TREND, са добри в различни области. Те са на различни години и с различен житейски опит. Въпреки многото различия между тях открихме не по-малко еднаквости по темата, заради която ги потърсихме. Колкото и да са наивни обобщенията, ще си позволим от взетите интервюта да извлечем такива.

Мъжете днес нямат никакъв пиетет към напомпани устни и гърди, нито към изпосталяли дупета и крайници. Те са еднакво безразлични и към еманципираните кучки, и към слабохарактерните девици. Мъжете днес търсят разбиране, спокойствие и партньор за умен разговор. Е, ако умът е побран в тяло с естествено приятни извивки, разговорът може да продължи и до живот. Разбира се, на пълен стомах. Независимо дали с пиперки, или с пеперуди...

Илияне, какво означава да си мъж днес – какви са очакванията и критериите според теб?

Илиян Любомиров, поет: - Да си мъж днес е рядко явление. Много вече се отказаха.

Вярно ли е, че жените сме повредили самочувствието ви на алфи в глутницата?

- Както всяко друго световно явление, феминизмът у нас е криво разбран. Еманципираната жена няма мустаци по подразбиране, просто отказва да е боса, бременна и до печката. Българските мъже сме зверски разглезени, хрантутници някакви, и когато жената се окаже с по-големи топки, ореваваме орталъка. Българите сме много по-близко до Ориента като манталитет, отколкото до Западното мислене и междуполовите отношения са едно естествено проявление на тези културни (не)разбирания.

Кое е по-привлекателно – силна жена, която може да се справи с всичко сама, или нежна и чуплива кукла, която има нужда от силата на мъжа?

- Аз не мога да обичам жена, която не ме превъзхожда поне в едно нещо. За мен тайната на пълноценната връзка се крие във възхищението. И все пак държа хем да знам, че мога да разчитам на жената до себе си в чисто човешки план, хем да имам усещането, че я карам да се чувства сигурна и спокойна до мен. Звучи сложно, но се получава.

Какво у жената днес плаши вас, мъжете?

- Мен лично ме плашат комплексите, които пораждат желание за непрестанно мерене на кой-каквото-там-си-има. Всички знаем, че жените са силният пол. Осъзналата мощта си жена обаче знае как да я използва фино, оставяйки мъжа с усещането, че е велик и е в основата на всяко решение. Както казва Маргарет Тачър: „Да бъдеш силен е като това да си дама. Ако се налага да обясняваш на хората, че си такъв, значи не си.“

Умна и приемливо непривлекателна или красива и приемливо глупава?

- Мозъкът е най-голямата ерогенна зона и вярвам, че сексът е между ушите, а не между краката.

Кое е най-трудното в отношенията ти с жените?

- Да съм верен.

Коя е типично женската реплика, която не понасяш?

- „Трябва да поговорим“. Не съм сигурен, че е типично женска, въпреки че не съм чувал мъж да я употребява. Въпросът е, че след нея или ще „оставаме само приятели“, или ще се ходи в Майчин дом.

А неща във външния вид, които жените мислят, че са секси, а всъщност не са? 

Интервюто продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене