Григор изравни и поведе с 2 на 1 сета срещу Макдоналд

Снимки:Ройтерс

Григор Димитров - Макензи Макдоналд 4:6, 6:2, 6:4

Втори сет


Григор отново започна с отличен серви гейм, а американецът отвърна със същото - 1:1. Българинът започна да се наглася към играта на опонента си, като поне на свой сервис този път нямаше проблеми. Воле уинър на мрежата и равеснтвото отново е налице - 2:2.

Гришо продължи да сервира добре, а воле в аут на Макдоналд му помогна да спечели третото си подаване в сета- - 3:2. Димитров дръпна с 40-0 при сервиса на съперника си и успя да стигне до пробив при втората възможност - 4:2.

Последва бърз гейм за българина и 5:2 в негова полза. Макдоналд сбърка при опит да играе бекхенд по късия диагонал, което подпечата спада на нивото му. Американецът изостана 0-40, като на първия и втория сетбол Димитров не се възползва. От трети опит обаче световният №3 приключи сета с 6:2 и изравни резултата.

Трети сет


Григор подобри значително началния си удар и поведе в този сет. Последва равенство при подаването на Макдоналд, но Димитров стана по-солиден и в темповите разигравания от основната линия. Нов гейм за българина и 2:1 в негова полза.

Макензи реализира геймбол с много красиво деми-воле, което се превърна в къса, която Димитров не успя да отиграе. На всичко отгоре американецът успя да пристисне максимално с форхенд уинър по диагонала и стигна до два поредни брейкбола. Григор удържа на първия и намали на 30-40, а после с перфектен сервис си отвори корта и с форхенд уинър по правата стигна до дюс. Световният №3 се провали при опит да търси късия диагонал от форхенд и допусна пробив - 2:3.

Макдоналд продължи да играе на върха на възможностите си и поведе 40-0. Григор обаче тушира емоциите му и докара точките до дюс. Американецът направи двойна грешки, а Григор с прецизен минаващ удар върна пробива - 3:3.

Гришо успя да спаси три брейкбола и се измъкна от много тежка ситуация - 4:3 в негова полза. Съперникът му обаче показа безмилостен сервис - гейм на 0 и 4:4. Григор отвърна със същото - 5:4. Макдоналд не издържа на напрежението и при своя сервис направи две непредизвикани грешки. Григор стигна до два брейкбола, които да му спечелят сета. Първият бе неуспешен за хасковлията, но отлиен форхенд сложи край на сета - 6:4!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене