Приятел на Стоичков брани Джигарханян от алчна млада съпруга

Легендарният актьор Армен Джигарханян със съпругата си Виталина Цимбалюк-Романовская по времето, когато отношенията им бяха нормални.

Легендарният актьор отново бе приет в болница, след като опита да се разведе с 43 години по-младата от него Виталина

Арменският бизнесмен Артур Согомонян, който бе в основата на финансирането на мача на Христо Стоичков по повод на 50-ия му рожден ден на 20 май 2016 г., е сред главните действащи лица в най-голямата драма в руската култура напоследък.

Именно Согомонян и неколцина приятели са купили апартамент, в който да живее легендарният съветски и руско-арменски актьор Армен Джигарханян след раздялата с третата си жена Виталина Цимбалюк-Романовская.

Двамата, чиято разлика е 43 години - той е на 82, тя на 39, се ожениха през 2016 г., докато работеха заедно в Московския драматичен театър. През октомври миналата година обаче те се разделиха след уникален скандал и взаимни обвинения. Актьорът ветеран обвини съпругата си, че тя се опитва да завладее театъра зад гърба му, изолирала го е, дори го е затворила в частна болница и не му дава лекарствата - тай е болен от диабет. Освен това той заяви, че тя е

източила неговите

и на театъра

банкови сметки

и е прехвърлила на свое име няколкото апартамента, които той притежавал.

Джигарханян подаде молба за развод, която съдът удовлетвори, но през последните няколко дни ситуацията отново получи ново и драматично развитие.

Първо се оказа, че разводът не е факт, защото адвокатите на съпругата са обжалвали решението. Самата Виталина твърди, че разводът е станал без нейното съгласие и според нея съпругът ѝ е бил подведен от свои приятели. Според представители на Джигарханян протакането с обжалванията може да продължи доста дълго време, а неговото здраве е сериозно разклатено.

Потвърждение за това стана поредното влизане на легендарния артист в болница. Според колегите му от театъра на него му е прилошало по време на репетиция и те повикали линейка, която го е откарала в близката болница. Източник от медицинските среди твърди пред телевизионния канал “Москва24”, че диагнозата е хипертонична криза и невралгия, но той е бил в съзнание през цялото време и състоянието му постепенно се нормализира.

“24 часа” се свърза с приятеля му Артур Согомонян, за да разбере от първа ръка какво точно се случва с легендарния актьор.

“Бърза помощ пристигна директно в театъра, където на Армен Борисович му е прилошало”, каза по телефона Согомонян. “Не знам на какво точно се дължи, защото през последните дни нямаше признаци здравословното му състояние да се е влошило,

изкара нормално

новогодишните

празници

Даже ми се похвали, че вече не му е бил нужен бастунът, който аз му подарих”, добави бизнесменът.

Той каза още, че Джигарханян бил енергичен и пълен с идеи за нови проекти. Дори започнал репетиции за новата постановка “Животът на господин Дьо Молиер”, чиято премиера била замислена за месец март. “Сега може би ще трябва да се поотложи, но се надявам всичко да приключи благополучно. Не е тайна, че цялата тази история доста го поразтърси, но смятам, че той е достатъчно силен, за да преодолее и този стрес с развода и раздялата с тази жена, която направи много, за да му навреди”, допълни Согомонян.

“Говорих преди малко с лекарите, те смятат, че е пипнал някакъв вирус, но ще се оправи бързо. Мисля, че максимум след седмица ще го изпишат. Сега отивам да го видя”, каза още Артур.

Артур Согомонян (вляво) с Хорен Оганесян по време на пресконференцията по повод бенефиса на футболната легенда.
Артур Согомонян (вляво) с Хорен Оганесян по време на пресконференцията по повод бенефиса на футболната легенда.

Той се сближи със Стоичков покрай прощалния мач на една от големите легенди на арменския футбол от времето на СССР - бившия полузащитник на “Арарат” (Ереван) и националния отбор Хорен Оганесян. Именно тогава той

предложил на

Камата помощта си,

при това не само финансова, но и в контактите с някои от звездите, които пристигнаха след това в София.

Освен Согомонян за ситуацията около развода говори и бившата приятелка и представителка на ответница, за която сега се твърди, че минала в лагера на Джигарханян. Според Елина Мазур съпругата на актьора се интересувала единствено какво при евентуален развод ще стане с апартаментите, които двойката притежавала. След като станало ясно, че те са приписани на нея, Виталина Цимбалюк-Романовская загубила интерес.

Мазур твърди също, че младата съпруга снимала на телефона си актьора полугол и в неугледен вид, за да може след това евентуално да предостави кадрите на избрани медии с намеци, че Джигарханян е невменяем. “Тя ме подведе и така оклеветих един достоен човек. Преди Нова година бях на разговор със следователите, у мен възникнаха много въпроси към нея, на които тя не отговори”, обясни бившата приятелка.

Петте най-запомнящи се роли на Армен Джигарханян

Твърди се, че Армен Джигарханян трябва да бъде вписан в Книгата на рекордите “Гинес”. Според неговите фенове именно той е съветският актьор с най-много роли в киното - над 350. Играл е дори в български филм - историческия “Боян Чонос”, посветен на известния видински комунистически деец. Ето кои са петте му най-запомнящи се роли.

1. Щабс капитан Овечкин (“Новите приключения на неуловимите”, “Короната на Руската империя”)

Там играе основният враг на групичката млади комунисти, известни като “Неуловимите отмъстители”, по време на Октомврийската революция и Гражданската война. Особено впечатляващ беше нервният му тик, когато си дърпаше яката на куртката и издаваше свистящ звук.

Погледът на героя на Джигарханян в “Мястото на срещата да не се променя” недвусмислено показва на какви жестокости е способен гърбушкото Карл.
Погледът на героя на Джигарханян в “Мястото на срещата да не се променя” недвусмислено показва на какви жестокости е способен гърбушкото Карл.

2. Гърбавият шеф на бандата “Черната котка” (“Мястото на срещата да не се променя”)

Това е може би най-впечатляващият злодей в съветското кино, където блесна като антипод на певеца Владимир Висоцки, изиграл комисаря Жеглов.

3. Джон Силвър (“Островът на съкровищата”)

Това не е роля, а само озвучаване, защото филмът е анимационен. Но фразата “И тогава живите ще завидят на мъртвите”, изречена със специфичния тембър на Джигарханян, я помни всеки, който го е гледал.

4. Мафиотският бос Козюлски (“Ширли-Мърли”)

Черната комедия на режисьора Владимир Меншов става много популярна до голяма степен и заради ролята, която прави в нея Джигарханян. Въпреки смешната си фамилия той прави впечатление на човек, с когото по-добре да не се шегуваш.

5. Лакеят Тристан (“Кучето на градинаря”)

Музикална комедия по пиесата на Лопе де Вега El perro del hortelano, в която Джигарханян партнира на Михаил Боярски. Интересното е - незнайно по каква причина, че репликите му във филма са дублирани от колегата му Михаил Ефимов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене