Швирчок втори по заплата

Шефът в "Лудогорец" Георги Караманджуков представя Швирчок

 Добромир ДОБРЕВ

Новата звезда на "Лудогорец" Якуб Швирчок става един от най-скъпоплатените футболисти в българския футбол. Той ще получава месечна заплата в размер на 30 хиляди евро.

Това е втората най-висока надница в Първа лига. Безспорен номер 1 по този показател е румънецът Клаудиу Кешеру, също от състава на "Лудогорец". Голмайсторът се разписва срещу 60 бона в евро всеки месец.

Швирчок бе представен официално в събота като играч на шампионите. Именно високата заплата е причината полякът да приеме офертата на българския круб. 25-годишният нападател идва от състава на "Заглембе" (Любин) с невероятна визитка. Само през този сезон в полската Екстракласа той е нанизал 17 гола в 25 мача. Добрите му изяви са забелязани и от националния селекционер на Полша Адам Навалка, който вече го вика в състава.

"Първите ми впечатления са отлични. Познавам отбора на "Лудогорец". Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят сънародник Яцек Горалски ми е разказвал също за тима. В Заглембе още играе Любомир Гулдан, който е бил в Лудогорец и пази много добри спомени. Срещнах се с ръководството на клуба - със собственика, със спортния директор. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и отбора", бяха първите думи на Швирчок като играч на "Лудогорец".

"Искам да помогна на отбора да стане шампион за седми път и да се представи достойно в мачовете с "Милан". Това ще е вълнуващо за мен. За всеки футболист е чест да играе срещу такива отбори. Щастлив съм, че ще имам шанс да играя в евротурнирите на такова ниво срещу подобен съперник", добави полската голова машина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене