Йосиф Сърчаджиев режисира Ивайло Калоянчев в “Шегите на любовта” на Чехов

Сцена от “Прелестите на изневярата”, режисьорска атака на Йосиф Сърчаджиев в Сатиричния театър.  СНИМКА: СИМОН ВАРСАНО

Известният актьор Йосиф Сърчаджиев отново влиза в ролята на режисьор в Сатиричния театър.

След като постави с голям успех там “Прелестите на изневярата” на Валентин Красногоров, той изкушава трупата да заложи на Чехов. Вече от няколко дни репетира с актьорите спектакъл по две негови миниатюри - “Мечка” и “Предложение”, обединени от заглавието “Шегите на любовта”.

“Тези Чехов пиеси са текстове, които трябва да се играят на сцената на Сатиричния театър - убеден е Сърчаджиев. - Това е мястото, където класиката трябва да оживее.” Това е текст за любовта, за страха, за докосването до другия. Те са по чеховски смешни и със сигурност ще докоснат зрителя със своето фино чувство за хумор и елегантна ирония, убеден е той. В тази негова офанзива му помага като съавтор Райна Томова - съпругата му.

Актьорите са Ивайло Калоянчев, Кирил Ефремов, Теменуга Первазова, Полин Лалова, Пламен Великов, Красимир Куцупаров, Мартин Христов - в ролята на разказвача. Музиката е на актьора Мартин Каров, който прави успешна кариера като композитор и е автор на музиката и за предишната постановка на Сърчаджиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене