"Фейсбук" инвестира милиони в развитие на човешкия потенциал и изкуствения интелект

Снимка: Ройтерс

До края на годината „Фейсбук“ ще открие центрове за безплатно обучение по дигитална компетентност в четири европейски страни и ще инвестира допълнително над 12 милиона евро в разработването на изкуствен интелект, обяви в понеделник оперативният директор на американската компания Шерил Сандбърг в интервю за „Ройтерс“. Очаква се учебните центрове да се появят засега само в четири европейски страни Испания, Полша, Италия и Франция и да спомогнат за интеграцията на повече от 1 млн. души в дигиталното общество, като специално внимание ще бъде отделено на възрастните хора, младежите и бежанците.Само във Франция достъп до обученията ще получат 65 000 души.

"Има опасения, че в условията на цифровата революция хората остават на заден план. Ние обаче искаме непременно да инвестираме в развиването на познания относно използването на цифровите технологии, така че хората да придобият необходимите умения за пълноценно участие в цифровата икономика", обясни Сандбърг.

Първо, интернет гигантът планира да създаде, в партньорство с Френската агенция по заетостта, програма за обучение на 50 000 безработни към момента хора в европейската страна. Целта ще е да се предоставят на желаещите ценни умения в областта на цифровите технологии, които да им помогнат да си осигурят и нова работа. По първоначални данни обучителният период ще приключи в края на 2019 година и ще включва дори разискването на методи за проучване на медийната информация, както и мерки за безопасно използване на интернет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене