Бившата топракета Орлин Станойчев: Григор е готов за титлата

Григор Димитров е готов за титла на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това обяви бившата най-добра ракета на България Орлин Станойчев в своя анализ за "България Днес". Тази сутрин Гришо излиза на 1/4-финал срещу Кайл Едмънд (Анг). Мачът е от 5.30 ч наше време и ще бъде предаван пряко по "Евроспорт".
"Трябва да си вярва и ще спечели титлата - коментира Станойчев, който от дълги години живее в Швейцария. - Направи ми впечатление отличния фокус в двубоя с Кирьос. Нито за момент не изпусна контрола. Дори и нещата да не вървят, е много спокоен. За разлика от него австралиецът не спря да говори. След като българинът загуби третия сет, сякаш нищо не се беше случило. Ние винаги сме знаели, че Григор има бързина и техника. Сега показва страхотна психическа стабилност."
Станойчев отбеляза търпението на Димитров, дори когато неговата игра не се получава.
"Срещу Макензи Макдоналд имаше подобна ситуация, но той изчака своя момент. Мачът беше много тежък и странен - обясни Станойчев. - Сега му предстои двубой срещу съперник, който е 49-и в света. Трябва да го изиграе все едно срещу него е Надал. Григор вече знае това много добре. Фаворити сме в двубоя."
Бившият тенис национал отчита изключителната форма на Димитров.
"Самият Григор каза в интервю, че трябв да поддържа огъня - добави Станойчев. - Играе на възможно най-високо ниво, дори когато австралийската публика е срещу него. Кирьос не беше случаен противник. За мен в бъдеще той ще е един от най-силните стига да си оправи проблемите в главата."
Според Станойчев големият фаворит за спечелване на турнира остава миналогидшният шампион Роджър Федерер.
"За него най-важното е да не губи сетове на четвъртфинала и полуфинала. Ако е добре физически на финала, много трудно някой ще го победи", обобщи Станойчев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене