Учителка по български в Мелбърн: Григор е нашият шампион, австралийците го обожават (Снимки)

Ваня Дюлгерова с българско знаме, върху което има автограф на Григор. Снимки: Марин Манев

В 1/4-финалния мач на Australian Open срещу Кайл Едмънд (Вбр) Григор Димитров отново бе много мощно подкрепян от българските фенове по трибуните на “Род Лейвър арена”. Може да се каже, че в повечето моменти изглеждаше, че двубоят не е в Мелбърн, а в София. За това принос имаха и местни привърженици на тениса, които в по-голямата си част бяха за нашето момче.

Преди двубоя български фенове изразиха вярата си, че Григор може да стигне до трофея, но за тяхно разочарование това бе отложено поне с една година.

Групите на Ивана и Бойко
Групите на Ивана и Бойко

“В тази група всички сме от Мелбърн. Всеки е дошъл по различно време. Аз лично съм от 15 г. в Австралия. Казвам се Ваня Дюлгерова и съм учителка по български в българските класове на Victorian School of Languages. Това е държавно училище за преподаване на чужди езици в щата Виктория. Идваме на мачовете на Григор още от времето, когато той играеше на външните кортове. Това започна май преди 8 г.

Тогава той

играеше само в

първите кръгове,

но ние си го

подкрепяме и

обичаме

оттогава

Затова сме изключително щастливи да видим неговото израстване и големия пробив, който направи. Трябва обаче да ви кажа, че много голяма част от австралийците вече обожават Григор. Допреди малко говорих с едни британци. Те казаха, че също симпатизират на Григор, а той играе срещу тяхно момче.”

Ваня Дюлгерова бе една от най-активните при скандиранията в подкрепа на Димитров. Тя сподели, че вече има 30 ученици.

“Ние сме живеещи в Мелбърн българи. Винаги идваме на мачовете на Григор и сме силна агитка. Събираме се да сме заедно и да викаме силно. Организираме се по фейсбук. Много е емоционално на корта.

От толкова

малка държава

да имаме

толкова добър

тенисист,

е страхотно

След като започна да се изкачва нагоре, вече и австралийците го познават. Затова сега ни е много приятно, като кажем, че сме от България. Чуваш веднага името: “Оу, Григор”. За нас това е много положително”, казва пък чаровна млада дама на име Ивана.

“На гости сме при наши приятели тук. Тази година успяхме да се организираме и да съчетаем турнира с една голяма и хубава екскурзия. Сега се наслаждаваме на мачовете на Григор. Не успяхме да влезем само на мача с Кириос. Нямаше места”, бяха думите на говорителя на групата от Козлодуй - Бойко.

“Всеки си има тежки дни. Но Григор си е нашият шампион - със или без купа. Никой друг не е издигал българското знаме в Австралия толкова пъти и толкова високо. Момчето се труди упорито, бори се толкова достойно, че заслужава единствено адмирации и поклон. Ние му се радваме и го обичаме такъв, какъвто си е. Е, днес малко страдаме, но пък на фона на всичката радост, която ни носи и ще продължава да ни носи,

сегашната

му загуба

е бял кахър

Нека само да е здрав и устремен, пък купата ще почака до следващата година”, каза след мача Ваня Дюлгерова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене