Продават на търг за 100 000 долара часовник на Елвис Пресли

Елвис Пресли  СНИМКА: Инстаграм

Часовник, притежаван някога от Елвис Пресли, ще бъде изложен на търг и може да намери купувач за 100 хиляди долара, съобщи Холивуд рипортър, цитиран от БТА.

Часовникът "Омега" ще бъде предложен за продажба на търг на аукционна къща "Филипс" в Женева на 12 май. Той бил купен от звукозаписната компания "Ар Си Ей рекърдс", за да се отбележи, че са продадени 75 милиона копия от дисковете на Елвис Пресли. Върху капака на часовника е гравирано "За Елвис, 75 милиона продадени копия, Ар Си Ей, 12-25-60". Надписът свидетелства, че Пресли постига този значим успех на Коледа през 1960 г. Очаква се за часовника да бъдат платени между 50 000 и 100 000 долара.

"Това е важен момент в живота на Елвис - поясни експертът от тръжната къща Пол Бутрос. - Часовникът документира този впечатляващ момент. Пресли току-що е отбил военната си служба, достигнал е прага от 75 милиона продадени копия от албумите му и е окуражен да запише нови песни и да се снима във филми. "

Часовникът е изработен от 18-каратово бяло злато и е украсен с 44 диаманта. Кралят на рокендрола го заменил срещу нещо друго, предложено му от непознат в Лас Вегас през 60-те години на миналия век. Сега часовникът се предлага за продажба от племенника на мъжа, с когото Пресли направил размяната. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене