Бившата биатлонистка Павлина Филипова: Щафетата има шанс за Топ 8

Красимир Анев ще бъде с основна роля за представянето на щафетата

Търпение не им достигна на Анев и Илиев в Пьонгчанг, смята легендата


Легендарната българска биатлонистка Павлина Филипова прогнозира място в Топ 8 на мъжката щафета в Пьонгчанг. Състезанието ще се проведе в петък и е последен шанс за националите да направят своя удар.
"Реално е да се гони Топ 8 при оптимална стрелба - смята Павлина Филипова. - Момчетата вече са го правили през този сезон."
Влизане сред най-добрите осем ще даде олимпийско финансиране за участниците в щафетата, което ще им помогне за по-добра подготовка през следващия сезон.
Според Филипова търпение не е стигнало на Владимир Илиев и Красимир Анев, за да направят по-добро постижение в индивидуалната дисциплина 20 км. Те завършиха съответно 19-и и 25-и, като това е най-добър резултат за двамата на олимпийски игри.
"Спринтът беше силната дисциплина на Влади, защото той е наясно, че с четири стрелби ще му е по-трудно. Все пак се отърси и направи страхотно бягане - обясни Павлина Филипова. - Можеше на положение легнал да направи една грешка. Това щеше да го прати в Топ 10. Краси гонеше 20 от 20. Ако беше точен при единствения пропуск, също щеше да намери място сред най-добрите десет."
Филипова смята, че Анев и Илиев няма да се откажат след олимпиадата.
"Краси вече загатна, че ще остане - допълни бившата европейска шампионка, която на два пъти завършва четвърта на олимпийски игри. - Те знаеха, че могат да се борят за медалите в Пьонгчанг. Това се оказа натоварващо. След четири години ще са на по 34. Тогава ще е много по-трудно."
Филипова призна, че представянето при жените отговаря на настоящите възможности.
"Като треньор на девическия национален отбор мога да кажа, че отдолу идват добри попълнения, които се надяваме да узреят за игрите в Пекин през 2022 г.", завърши легендата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене