Канадският премиер и семейството му посетиха ашрам, където е живял Махатма Ганди (Снимки)

Канадският премиер Джъстин Трюдо и семейството му посетиха днес ашрама Шабармати в град Ахмедабад, където Махатма Ганди, лидерът на индийското движение за освобождение, е живял в продължение на десетилетие СНИМКИ: Ройтерс

Канадският премиер Джъстин Трюдо и семейството му посетиха днес ашрама Шабармати в град Ахмедабад, където Махатма Ганди, лидерът на индийското движение за освобождение, е живял в продължение на десетилетие, предаде ДПА.

Трюдо, съпругата му Софи Грегоар и трите им деца, са на едноседмична визита в Индия, целяща укрепване на икономическите и политическите връзки между двете страни. За визитата в ашрама семейство Трюдо носеше традиционни индийски одежди. Първото канадско семейство наблюдава как се преде памук, а премиерът и съпругата му дори се опитаха да предат, предава БТА. 

Ахмедабад се намира в Гуджарат, родния щат на премиера на Индия Нарендра Моди. Той обаче не придружаваше Трюдо в тази визита поради предизборни ангажименти в южния индийски щат Карнатака. В миналото премиерът е придружавал израелския си и японския си колеги - Бенямин Нетаняху и Шиндзо Абе, и китайския президент Си Цзинпин, когато са били в Гуджарат.

В Ахмедабад семейство Трюдо посетиха и хиндуисткия храм Акшардан.

По-късно днес канадският премиер ще има среща със студенти от Индийския университет по мениджмънт в града.

Визитата му включва също Мумбай и Амритсар в щата Пенджаб, където той ще посети Златния храм, най-святото място за сикхите. В петък Трюдо ще бъде в Делхи, където ще се състоят официалните му разговаря с премиера Моди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене