BMW X4 - хем наедря, хем отслабна!

BMW представи второто поколение на кросоувъра X4. Пред публика джипката ще дебютира на салона в Женева в началото на март.

Това беемве ще продължи историята на успеха на първото Sports Activity Coupe в премиум сегмента на средния клас. От въвеждането на пазара на модела през 2014 г. са продадени над 200 000 екземпляра по целия свят.

Новият BMW X4 е доста по-голям от предшественика. Дължината е пораснала с 81 мм (до 4752), а широчината с 37 мм (до 1918). Колесната база на бавареца е 2864, или с 37 мм отгоре спрямо сегашния вариант.

Стандартният

обем на

багажника

е 525 литра,

а при сгънати кресла на втория ред (в пропорции 40:20:40) се увеличава до 1430 л. Сега цифрите са следните - 500 и 1400 литра.

В конструкцията на кросоувъра е изпозван повече алуминий, както и свръхтвърда стомана. Това е позволило не само да се повиши твърдостта на купето (един особено важен елемент при този тип автомобили при влизането и излизането в завои, както и при движение с висока скорост), но и да се намали масата. Разликата в зависимост от оборудването е средно 50 кг надолу спрямо предшественика.

В X4 са се повишили и аеродинамичните показатели, което също ще доведе до по-голяма стабилност на пътя.

Коефициентът

на челно

съпротивление

е по-малък

с 10 процента

и сега е 0,30

От баварската компания уверяват също така, че центъра на тежестта е разположен по-ниско, отколкото последното поколение на по-малкия X3.

За радост на маниаците BMW X4 ще се предлага също така и с две напомпани версии M Performance: M40i и M40d. Първата разчита на трилитров бензинов двигател с мощност 360 конски сили и 500 Нм въртящ момент. С него баварецът ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Модификацията M40d е с трилитров дизелов агрегат с 6 цилиндъра. Моторът е с 326 коня и 680 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч ускорява за 4,9 секунди.

Освен М спортното окачване и Performance Control серийното оборудване включва и променливо спортно кормилно управление. Като опция се предлагат М спортна спирачна система и адаптивно окачване с електронно регулируеми амортисьори. BMW M Performance моделите серийно се оборудват с 20-инчови алуминиеви джанти, специфичен вариант на М спортната спирачна система и М диференциал, който

с блокажа

на задната ос

подпомага

особено

динамичното

ускорение на

излизане

от завои

Общо кросоувърът предлага избор от цели седем двигателя. Най-икономичен е вариантът X4 xDrive20d с двулитров дизел с мощност 190 к.с. Като при него разходът на нафта е 5,4-5,6 литра на сто.

Актуалният вариант на системата за управление iDrive и интелигентното гласово управление са серийни, като опция се предлагат контролен дисплей с тъчскрийн, както и управление с жестове.

Новите дигитални услуги на BMW ConnectedDrive осигуряват всеобхватно подпомагане при индивидуалното планиране на мобилността. Серийните ConnectedDrive Services дават основата за ползването на услугите Real Time Traffic Information, On-Street Parking Information и Concierge Service. Чрез гъвкавата платформа Open Mobility Cloud

асистентът за

мобилност

BMW Connected

свързва

автомобила

с точки за достъп като смартфон, Smartwatch и гласов асистент. С допълнителните възможности на BMW Connected+ нивото на персонализация се повишава допълнително. Освен това BMW е първият автомобилен производител, който чрез функцията Microsoft Office 365, която може да бъде поръчана от ConnectedDrive Store, предлага сигурна връзка със сървър за обмяна и обработка на имейли, записи в календара и списъка с контакти.

Налице са и най-модерните асистиращи системи за по-висок комфорт и сигурност, като опционален асистент за шофиране Plus включително за завиване и водене в лентата, както и за поддържане на лентата със защита срещу страничен удар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене