Почина Георги Марков

Георги Марков току-що е забил топката във вратата на Англия пред тъжния поглед на Теди Шерингам

Поредна скръбна вест покоси българския футбол! Почина легендарният защитник Георги Марков. Това е вторият бивш футболист на "Левски" и националния отбор, който ни напуска само в рамките на три дни, след като днес изпращаме Павел Панов.

До този момент роденият в село Ощава, Благоевградско, Марков изпълняваше длъжността спортен директор на елитния "Септември" (Сф). През 2015 година той получи инфаркт по време на лагер на "Локомотив" (Сф) в Турция. Бившият футболист е бил намерен мъртъв в дома си в столичния квартал "Бояна". В събота той изгледал на живо мача срещу "Етър" във Велико Търново (3:3). След това изпаднал в неизвестност и не си вдигал телефона. Предполага се, че е починал още преди няколко дни.

Георги дълги години беше част от една желязна защита на "Левски"
Георги дълги години беше част от една желязна защита на "Левски"

Защитникът с 36 мача за България си отиде само на 46 години. Той остава единственият български футболист след Георги Аспарухов-Гунди, който бележи гол във вратата на Англия. Прави го на 9 юни 1999 година при домакинското равенство 1:1 на стадион "Българска армия".

Кариерата си безкомпромисният защитник започва в родния "Пирин" (Гоце Делчев). У нас играе още за "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (София) и "Левски", с който печели две титли и две купи на България. Зад граница е носел екипите на турския "Трабзонспор" и гръцкия "Ерготелис".

Марков на своя бенефис през 2011 г., когато в негова чест играха любимите му отбори - "Локомотив" (София) и "Левски"
Марков на своя бенефис през 2011 г., когато в негова чест играха любимите му отбори - "Локомотив" (София) и "Левски"

"България Днес" изказва своите съболезнования към роднините и близките на Георги Марков!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене