"Лудогорец" излиза с "Грабвайте телата!"

Марселиньо и останалите му съотборници вярват в победата над "Милан"

Отборът на "Лудогорец" излетя за Милано с нагласата да победи "Милан". Футболисти, треньори и хора от ръководството обявиха, че единствената цел е успех над колоса "Милан". В първия 1/16-финален сблъсък от турнира Лига Европа българският шампион отстъпи с 0:3 у дома в Разград. "Орлите" признаха, че шансовете за продължаване напред граничат с фантастиката, но обещаха да се хвърлят за престижен резултат на стадион "Сан Сиро". Мачът започва в 22,05 часа наше време.

Старши треньорът Димитър Димитров-Херо гласи страшно офанзивна схема на игра. Той иска от своите футболисти ударно начало с висока преса и убийствени атаки. "Грабвайте телата!" е девизът, с който нашите излизат срещу "росонерите". Целта е бърз гол до 20-ата минута, с който надеждите на нашите за някакво чудо да се възвърнат.

Официалната тренировка на "Лудогорец" на стадион "Сан Сиро" бе проведена в 20,00 часа снощи. Испанският топ рефер Алберто Ундиано Майенко ще свири реванша.

Бразилската звезда на "Лудогорец" Марселиньо увери, че всички в състава искат да запишат победа над "Милан".

"В първия мач "Милан" игра на 60% срещу нас, но ни победи с 3:0. Ние нищо не играхме. Трагедия! Резултатът е лош, но ще направим всичко по силите си, за да влезем здраво в мача и да победим. За класиране напред трудно може да говорим, но поне да бием. Искам да се върна щастлив от Милано", сподели Марселиньо. Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев също демонстрира оптимизъм преди реванша.

"Отиваме в Италия с позитивна нагласа. Съветвам всички да ни гледат. Ще направим силен мач, както бе и в Разград, като се надявам този път да имаме късмет и да ни влязат положенията. Ако вкараме, ще стане интересно", прогнозира Петричев.

"Разбира се, трябва да имаш висок полет на фантазията, за да очакваш да отстраниш "Милан" след 0:3 в първия мач. Но ми се иска да се представим достойно и да вземем добър резултат най-малкото за престижа и честта на клуба", добави Петричев.

Ангел Петричев
Ангел Петричев

Последното ново попълнение в редиците на "Лудогорец" Цветомир Панов също отпътува с отбора за Италия. Той бе в компанията на директора Георги Караманджуков и администратора Пламен Йорданов. Панов няма да може да вземе участие в сблъсъка на "Сан Сиро", тъй като няма картотека за Лига Европа. Националът призна, че очаква сериозна конкуренция в новия си тим.

"Нямаше как да откажа офертата, която получих от "Лудогорец". Ще ми бъде трудно да се наложа в титулярния състав, но ще се боря", заяви Панов на летище Варна.

Наставникът на "Милан" Дженаро Гатузо отново потвърди, че ще направи доста промени за мача с "Лудогорец". Медиите в Италия са категорични, че "росонерите" са отписали реванша и го броят само за протоколен. На пейката ще седнат титулярите от първата среща в Разград Леонардо Бонучи, Давиде Калабрия, Лукас Билия, Джакомо Бонавентура, Сусо и Хакан Чалханоглу. Идеята е те да бъдат запазени за голямото неделно дерби от Серия "А" срещу "Рома".

Междувременно звездата на "Борусия" (Дортмунд) Марко Ройс e силно желан от "Милан". Италианските медии намесват концерна за спортни стоки "Пума" като причина за евентуална сделка с футболиста. "Росонерите" подписаха дългогодишен договор с въпросната компания. Привличането на германския национал би било важна част от маркетинговата стратегия на клуба.

Наскоро футболистът се завърна в игра за "Борусия", след като месеци наред се възстановяваше от контузия. Ройс дори е бил наблюдаван от скаути на "Милан" в последните му мачове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене