Продават на търг молба за работа, пусната от Стив Джобс през 1973 г.

Стив Джобс  СНИМКА: Ройтерс

Молба за работа, подадена от Стив Джобс няколко години преди основаването на компания "Епъл", ще бъде предложена на търг за принадлежности, свързани с популярната култура, предаде Ройтерс.

Трудовият документ датира от 1973 г. - три години, преди Джобс и Стив Возняк да основат технологичния гигант.

Молбата, в която не липсват правописни и пунктуационни грешки, не разкрива за каква длъжност кандидатства Стив Джобс. Сред специалните си умения бъдещият съосновател на "Епъл" е отбелязал технологии и инженерен дизайн.

Оценката на документа, който ще бъде предложен за продан от бостънската аукционна къща "Пи Ар Окшън" през март, е 50 000 долара.

Участниците ще могат да наддават също за техническо ръководство за операционна система Mac OS X, подписано от Стив Джобс през 2001 г., и изрезка от вестник от 2008 г. с негова снимка и заглавие "Новият, по-бърз айфон, ще се продава за 199 долара". Двата лота са оценени съответно на 25 000 долара и 15 000 долара.

Стив Джобс почина от рак през 2011 г. на 56-годишна възраст, припомня агенцията.

На търга, организиран от "Пи Ар Окшън" между 8 и 15 март, ще бъде предложена също оригиналната карта с пръстови отпечатъци от ареста на легендарния музикант Джими Хендрикс, задържан в Торонто през 1969 г. за притежание на наркотици. Картонът, подписан от Хендрикс, е оценен на 15 000 долара.

Аукционерите ще предложат за продан и любовно писмо с оценка около 4000 долара, написано от покойната певица Ейми Уайнхаус до съпруга й Блейк Фийлдър-Сивил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене